Băutura care ne ajută să ne calmăm și să reducem stresul cronic: „Avem studii care arată rezultate bune în insomnie”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Pexels/Mareefe
Descriere foto: Sursă foto: Pexels/Mareefe

Doctor Mihail a vorbit despre beneficiile consumului de ceai, dar și despre cum ne pot ajuta ceaiurile în ameliorarea diferitelor afecțiuni.

Ceaiul este o băutură veche, plină de simbolism și beneficii, fiind consumat atât pentru plăcere, cât și pentru proprietățile sale medicinale. Consumul de ceai poate fi un ritual de relaxare și reconectare, acest moment fiind adesea văzut ca un prilej de a opri agitația zilnică și de a te bucura de calm.

Ceaiul, în general, este una dintre cele mai consumate băuturi din lume, având o istorie lungă și bogată care datează de mii de ani. Este făcut prin infuzarea frunzelor, florilor, rădăcinilor sau semințelor de plante în apă fierbinte, și a devenit apreciat pentru arome, gusturi diverse și numeroase beneficii pentru sănătate.

Te-ar putea interesa și: Pune acest ingredient în cafea, iar senzația de foame va dispărea. Mihaela Bilic: „Ne ține stomacul plin. Persoanele care țin dietă pot să o consume”

Doctor Mihail a explicat, într-un videoclip postat pe pagina sa de TikTok, cum ne ajută ceaiul, de la simpla preparare, până la consum. Acesta a menționat că încă de la pregătirea băuturii, ceaiul ne poate calma. Apoi, cu fiecare înghițitură, stimulii noștri olfactivi și de gust sunt activați, ajutându-ne să ne bucurăm și mai mult de întreaga experiență. Mai mult decât atât, există studii care dovedesc beneficiile anumitor ceaiuri pentru anxietate, depresie și chiar insomnie. 

„Ceaiul, ca ritual, te poate calma. Pui apă la încălzit, aștepți ca acea apă să se încălzească, scufunzi ceaiul în apă, după aceea aștepți ca acea apă să se răcească și să îl poți bea. După aceea, cu fiecare înghițitură te conectezi la tine, toți stimulii aceștia olfactivi și de gust sunt activați și te bucuri de experiența asta. Pentru roiniță, sunt câteva studii care arată beneficii mici în anxietate și în starea de calm.

Sunătoarea, avem cel puțin șase studii pe 16.000 de oameni, care arată rezultate bune în depresie. Lavanda, avem cinci studii pe peste 800 de persoane care arată rezultate foarte bune în anxietate. Iar la valeriana, din nou avem studii care arată rezultate bune în insomnie. Vedem stare de calm, depresie, anxietate și insomnie”, a explicat Doctor Mihail, într-un videoclip postat pe pagina sa de TikTok. 

Te-ar putea interesa și: Dieta recomandată de un neurolog pentru a proteja creierul și a evita accidentul vascular cerebral

Beneficii generale ale ceaiului

Antioxidanți: Ceaiul este o sursă bogată de antioxidanți, care combat radicalii liberi din organism și ajută la prevenirea îmbătrânirii celulare și a bolilor cronice.

Hidratare: Majoritatea ceaiurilor ajută la hidratare, fiind o sursă sănătoasă de lichide.

Relaxare și reducerea stresului: Ritualul de a bea ceai are efecte calmante, iar anumite ceaiuri, în special cele pe bază de plante precum mușețelul și lavanda, sunt renumite pentru efectele lor relaxante.

Îmbunătățirea digestiei: Multe ceaiuri au efecte benefice asupra sistemului digestiv, ajutând la calmarea disconfortului gastric sau la stimularea metabolismului.

Sistem imunitar: Anumite infuzii de plante, cum ar fi echinacea sau măceșele, pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și la prevenirea răcelilor.

 

@doctor.mihail

Ceaiul are efecte calmante și te poate ajuta să reduci stresul. ☝????????????‍⚕️ ???? Te aștept pe 20 octombrie, la brunch-ul Bun Bine | Stres și reziliență, să afli mai multe despre stres și gestionarea lui. ???? Detalii si bilete, pe bunbine.ro

♬ original sound - doctor.mihail



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel