Băutura care ne hidratează cel mai bine vara, pe caniculă. Mihaela Bilic: „Nu e apa și nici sucul. Nu o să credeți despre ce este vorba”

Data actualizării: | Data publicării:
Captură video: Facebook/Mihaela Bilic
Descriere foto: Captură video: Facebook/Mihaela Bilic

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit care este băutura care ne hidratează cel mai bine pe timp de caniculă. Nu este vorba de apă sau suc.

În zilele toride de vară, când temperaturile ating maxime caniculare, hidratarea devine esențială pentru menținerea sănătății și a bunăstării. Specialiștii recomandă consumul de apă ca fiind cea mai eficientă băutură pentru a combate deshidratarea și a menține corpul într-o stare optimă.

Băutura care ne hidratează cel mai bine vara, pe caniculă. Mihaela Bilic: „Nu e apa și nici sucul. Nu o să credeți despre ce este vorba”

Dacă până acum credeai și tu că apa este cea mai bună bătură pe timp de caniculă, ei bine, nu este asta. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit care este băutura care ne hidratează cel mai bine pe timpul verii. Este vorba despre lapte, în special variantele fermentate precum Sana, Chefirul sau laptele bătut. 

Potrivit medicului nutriționist, laptele conține grăsimi, proteine și glucide, care ajută ca apa să stea în organism mai mult timp, fiind astfel o alegere eficientă pentru hidratare în perioadele caniculare.

„Ce hidratează cel mai bine pe timp de caniculă? Nu apa, nu sucul, ci, nu o să credeți, laptele. Și dacă este varianta de lapte fermentat, adică Sana, Chefir, lapte bătut, cu atât mai bine, pentru că are și efect probiotic.

Se vede că gramele, puține câte sunt, de glucide, proteine și grăsimi din lapte țin mai bine apa în organism. Ea este folosită mai bine. Nu mai vorbim de minerale. Laptele are și 87% apă, iar în lapte avem și un strop de sare. Așa că, pe caniculă, dacă vreți să fiți bine hidratați, consumați lapte din plin”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Te-ar putea interesa și: Top trei ingrediente care mențin pielea sănătoasă pe timpul verii. Carmen Brumă ne sare în ajutor

Laptele, alimentul esențial pentru sănătate

Pe lângă faptul că ne hidratează în zilele toride de vară, cunoscuta nutriționistă susține că laptele oferă beneficii uimitoare pentru sănătate și că trebuie consumat indiferent de vârstă. Mihaela Bilic spune că această băutură este esențială pentru organismul nostru.

„Laptele este un aliment universal complet, pentru că orice ființă, la orice vârstă, consumă lapte, adică noi creștem cu lapte. Multă lume zice că nu mai avem nevoie ca adulți sau că animalele nu mai au nevoie de el, toată lumea consumă lapte, la orice vârstă. Este esențial, pentru că indiferent de ce am mânca, dacă nu avem în dietă și laptele, nu avem echilibru nutrițional, ne asigură un echilibru pe care alte produse nu-l pot oferi. Este și complet, pentru că doar în lapte avem cele trei grupe important de nutrienți: proteine, glucide și lipide, foarte puține alimente le au. El are procente egale, 3,5% din toate acestea, are 85% apă și toate vitaminele și mineralele de care are nevoie organismul. Dacă ar fi avut și fibre, puteam să ne hrănim cu lapte toată viața”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de pe Pro TV.

Te-ar putea interesa și: Bombele calorice ale verii. Nutriționiștii, semnal de alarmă: „Produc o inflamație foarte mare”. Uită acum de ele



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel