Există o băutură care-ți curăță stomacul, intestinele și rinichii. Iată despre ce este vorba...
În 1/2 lapte pasteurizat se pune 1 pumn de stafide şi se pune la foc mic. Apoi se ia de pe foc şi se lasă să se înmoaie stafidele încă o jumătate de oră. Beţi laptele şi mâncaţi stafidele. Această reţetă poate fi, de asemenea, utilizată atunci când o persoană este sănătoasă, dar vrea să întărească sistemul imunitar.
În jumătate de litru de apă clocotită se toarnă un pumn de stafide. Se ia de pe foc şi se lasă la macerat timp de o jumătate de oră. Strecuraţi ceaiul. Beţi acest ceai şi mâncaţi stafidele fierte. Puteţi adăuga la stafide 1/2 mere şi 1 linguriţă de scorţişoară. Cu această reţetă puteţi curăţa stomacul, intestinele şi rinichii, potrivit bewoman.ro. Acest ceai este util dacă suferiţi de anemie.
Se amestecă 2-3 linguriţe stafide cu o ceaşcă de iaurt. Lăsaţi să se înmoaie timp de o oră, o oră şi jumătate. Apoi, mâncaţi iaurtul cu stafidele. Acest amestec este foarte util pentru oase şi dinţi deoarece conţine o concentraţie mare de proteine şi calciu.
Stafidele sunt bogate în nutrienţi şi fibre, cresc energia şi pot aduce multe alte beneficii pentru sănătate. Însă, în acelaşi timp sunt bogate în zaharuri şi calorii, motiv pentru care mulţi se tem să le consume. Sunt disponibile în mai multe culori: aurii, brune sau violet, unele mai mici, iar altele mai mari. Dimensiunea şi culoarea stafidelor diferă în funcţie de soiurile de struguri din care sunt obţinute şi de modul de producere, scrie biod.ro.
Stafidele au un profil nutriţional valoros. Deşi conţin doar 15% apă, stafidele sunt surse excelente de minerale, precum: calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu şi sodiu. Pe de altă parte, uscarea strugurilor degradează semnificativ conţinutul de vitamine. Cu toate acestea, stafidele conţin şi cantităţi mici de vitamine, precum: B9 (acid folic), C, E şi K.
În ciuda volumul lor mic, stafidele sunt alimente cu o densitate calorică ridicată. Majoritatea aportului caloric provine din carbohidraţi, fiind foarte bogate în zaharuri naturale (fructoza şi glucoză). Stafidele conţin fibre alimentare, puţine proteine şi cantităţi insignifiante de lipide.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News