Mihaela Bilic a scos în evidență beneficiile unui aliment extrem de comun.
Nu mai este nicio îndoială pentru nimeni faptul că Mihaela Bilic are o părere extrem de bună despre lapte, pe care-l recomandă tuturor să-l consume, de la mic, la mare. Astfel, dacă mai există anumite persoane care pun la îndoială proprietățile importante pe care le deține acest aliment complet, în rândurile de mai jos vei găsi toate motivele pentru care, fără doar și poate, este necesar să incluzi în meniul zilnic cel puțin un pahar de lapte.
„Laptele este un aliment universal complet, pentru că orice ființă, la orice vârstă, consumă lapte, adică noi creștem cu lapte. Multă lume zice că nu mai avem nevoie ca adulți sau că animalele nu mai au nevoie de el, toată lumea consumă lapte, la orice vârstă. Este esențial, pentru că indiferent de ce am mânca, dacă nu avem în dietă și laptele, nu avem echilibru nutrițional, ne asigură un echilibru pe care alte produse nu-l pot oferi.”, a declarat Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de pe Pro TV.
În continuare, Mihaela Bilic spune că acest aliment este și unul complet, pentru că acesta conține trei grupe importante de nutrienți, care rar sunt regăsite la alte lucruri pe care le punem zilnic pe masă.
„Este și complet, pentru că doar în lapte avem cele trei grupe important de nutrienți: proteine, glucide și lipide, foarte puține alimente le au. El are procente egale, 3,5% din toate acestea, are 85% apă și toate vitaminele și mineralele de care are nevoie organismul. Dacă ar fi avut și fibre, puteam să ne hrănim cu lapte toată viața.”, a mai spus specialista.
Beneficiile laptelui nu se opresc aici, bineînțeles. În continuare, Mihaela Bilic a evidențiat faptul că acesta poate preveni o gamă largă de boli, fiind, de asemenea, ideal pentru prevenirea obezității, cancerului, dar și osteoporozei, una dintre problemele ce apare inevitabil, odată cu înaintarea în vârstă.
„Este și funcțional, pentru că rolul lui de hrănire menține și îmbunătățește sănătatea, vine cu niște beneficii suplimentare. Când vine vorba de beneficii, trebuie să menționăm hidratare și remineralizare, eu nu beau apă, ci lapte, pentru că are apă. Toate mineralele sunt în proporții optime, are calciu, are tot. Hidratează mai bine decât apa, scade riscul de carii, ajută la imunitate, scade riscul de obezitate, previne osteoporoza și riscul de fracturi. Tot lactatele scad și riscul de cancer.”, a continuat ea.
Citește și: Cele mai bogate alimente în fier. Trebuie să le consumi pentru a sta departe de anemie
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News