Renunțarea la cafea nu este ușoară. Începând de dimineață, cafeaua este adesea cea mai practică soluție la nevoia de a reactiva rapid mintea și corpul, dar există și alte băuturi care pot să înlocuiască cafeaua.
Există multe alternative sănătoase și chiar benefice la cafea. Dar de ce să alegi băuturi alternative? Cofeina poate avea efecte pozitive asupra organismului, dar abuzul acesteia poate duce și la consecințe negative. Printre efectele sale secundare cele mai imediate se numără, de exemplu, insomnia. Iată deci alternative naturale la cafea, care vă vor oferi un impuls energetic.
Ginseng- Ginsengul este rădăcina unei plante erbacee perene, numită și „rădăcină de om”. Este originar din China, Coreea și regiunile de est ale Rusiei. Este un remediu natural folosit atât ca energizant, cât și ca stimulator al sistemului imunitar. Îmbunătățește răspunsul sistemului nervos central, atenția, timpul de reacție și ameliorează oboseala, potrivit unor studii.
Matcha- Potrivit unor studii, una dintre cele mai sănătoase și mai eficiente alternative la cafea este ceaiul matcha. Numit și ceai verde japonez, conține o cantitate foarte mare de antioxidanți, care încetinesc îmbătrânirea celulară. Este purificator și ajută sistemul digestiv. Datorită unei combinații speciale de vitamine B1, B2 și C, beta-caroten, săruri minerale și polifenoli, promovează o stare de vigilență. În plus, ajută la accelerarea metabolismului, crește senzația de sațietate și astfel ajută la slăbire. Nu este potrivit pentru orele de seară, deoarece conține și cafeină, deși în cantități foarte limitate.
Iarba de orz- Sucul de iarbă de orz se obține din primul mugur verde al plantei și este un adevărat superaliment. Este una dintre plantele cele mai bogate în vitamine, minerale, aminoacizi esențiali și enzime din lume. De asemenea, conține clorofilă, care este o sursă de magneziu, o caracteristică care îi conferă proprietăți antibacteriene, detoxifiante, alcalinizante și imunostimulante.
Lapte de aur - Este o băutură călduță al cărei ingredient principal este turmericul, un condiment cu o mie de virtuți benefice. Funcționează ca un antioxidant, încetinind acțiunea radicalilor liberi, dar ajută și circulația, reducând inflamația.
Maca- Cunoscut sub numele de ginseng peruvian, Maca, al cărui nume original este Lepidium Meyenii, este o plantă originară din America de Sud, folosită printre descendenții incașilor. Își folosește rădăcina, bogată în proprietăți benefice, dar fără cofeină și grăsimi. Consumul unei infuzii de Maca permite reechilibrarea sistemului cardiovascular și limfatic, ajută la tonifierea mușchilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News