Mihaela Bilic a dezvăluit care sunt tipurile de alcool pe care le putem consuma din când în când, întrucât au un procent mai mic caloric, dar și efecte negative mai reduse decât alte variante.
De sărbători, pe lângă preparatele festive extrem de bogate în calorii, băuturile alcoolice fac și ele parte adesea din meniul de bază al multor persoane, care obișnuiesc să consume diferite tipuri la masa festivă. Totuși, dacă este consumat în cantități moderate, alcoolul nu ne face neapărat rău, spune Mihaela Bilic, care dezvăluie și care este băutura cea mai bună dintre toate, care nu are atât de multe efecte negative asupra organismului și siluetei.
„Consumăm alcool pentru că ne place sau pentru că ne ajută la digestie? Să fie bere, vin sau tărie și care e porția corectă? Dacă e să o luăm după teorie, alcoolul este o substanță toxică pentru toate celulele, de al neuron, la celula hepatică. Știința spune că singurul organ capabil să-l elimine este ficatul. Alcoolul induce o stare de relaxare, cu mult peste ce poate face mâncarea, singura condiție este să ne limităm la 1-2 pahare de vin.”, a declarat Mihaela Bilic, în cadrul rubricii Doctor de bine, de pe Pro TV.
Băuturile alcoolice tari au efectul contrar, spune Mihaela Bilic, care dezvăluie faptul că acestea nu doar că ne pot face să ne simțim mai triști, dar ne pun în pericol și silueta. De asemenea, nici berea nu este opțiunea ideală, continuă medicul nutriționist.
„În felul acesta, aportul caloric nu ne pune în pericol silueta. Băuturile alcoolice tari și cantitatea mare de alcool au efect invers. Accentuează tristețea și schimbă metabolismul spre sinteza de grăsimi. De reținut este că berea face burtă, cerealele fermentate din bere duc la sinteză crescută de insulină, cu acumulare de grăsime pe abdomen, dar cantitatea face diferența. Nu ne îngrășăm de la o bere, ci de la un litru de bere.”, a continuat aceasta.
Așadar, se pare că vinul roșu rămâne cea mai bună alegere atât pentru doamne, cât și pentru domni, iar dacă femeile își doresc ceva mai rafinat, atunci pot introduce oricând în meniul lor și un pahar de șampanie, dezvăluie Mihaela Bilic, care spune că această băutură nu are atât de multe calorii.
„Care sunt diferențele dintre tipurile de alcool? Vinul roșu poate avea efect protector cardiovascular doar atunci când este consumat regulat și cu moderație, 1-2 pahare pe zi, asta nu înseamnă că de mâine trebuie să ne apucăm de băut, dar din toate relele, un pahar de vin roșu e rău cel mai mic.
Vinul spumant, șampania și prosecco au cel mai bun raport între aportul caloric și efectul de relaxare. Cu doar 80 de calorii și bule din plin, un pahar de șampanie asigură starea de bine, mai ales pentru doamne. Alcoolul în general, de la două în pahare în sus, face poftă de mâncare.”, a mai spus aceasta.
Te-ar putea interesa și: Pâine de secară și grâu integral. Rețeta mănăstirească plină de antioxidanți, vitamine și fibre. O poți prepara pentru masa de Paște
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News