Fructele de pădure sunt unul dintre acele alimente versatile care sunt delicioase atunci când sunt consumate singure sau într-o rețetă, cum ar fi amestecate într-un smoothie sau în compoziția unui parfait.
S-ar putea să preferați căpșunile, datorită asocierii lor decadente cu șampania și ciocolata, sau poate că vă place o plăcinta cu mure. Cu toate acestea este important să vă asigurați că le consumați în fiecare zi, potrivit WebMD.
Healthline împărtășește faptul că fructele de pădure sunt unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le puteți consuma în mod regulat, deoarece sunt pline de fibre, bogate în nutrienți esențiali și pot chiar combate inflamațiile. Fructele de pădure sunt, de asemenea, unul dintre cele mai bune fructe pe care să le ronțăi atunci când încerci să slăbești sau pentru orice dietă pe care ai putea-o urma, deoarece Medical News Today raportează că au cel mai mic indice glicemic dintre toate fructele.
Printre toate beneficiile pentru sănătate pe care le poate aduce consumul de fructe de pădure, impactul benefic pe care acestea îl au asupra creierului este un motiv suficient pentru a cumpăra mai multe fructe de pădure. Journal of Agriculture and Food Chemistry a găsit dovezi științifice semnificative că fructele de pădure pot aduce beneficii creierului în mai multe moduri.
Potrivit Alzheimers.net, antioxidanții sunt o parte crucială în susținerea sănătății creierului, deoarece radicalii liberi afectează creierul mai mult decât orice altă parte a corpului.
Atacurile radicalilor liberi pot deteriora celulele și pot cauza probleme legate de memorie, precum și declin cognitiv. Antioxidanții luptă împotriva radicalilor liberi, iar fructele de pădure precum căpșunile, afinele, goji și chokeberries sunt toate bogate în antioxidanți.
Consumul de fructe de pădure în fiecare zi poate ajuta la protejarea creierului prin prevenirea pierderii memoriei legate de vârstă, potrivit cercetării din Journal of Agricultural and Food Chemistry. WebMD relatează că co-autorul acestui studiu, Marshall Miller de la USDA-ARS Human Nutrition Research Center on Aging, scrie: "Pe lângă efectele lor antioxidante, acum bine cunoscute, suplimentarea dietei cu fructe de pădure are efecte directe asupra creierului".
Mai mult, același studiu a constatat că consumul de fructe de pădure poate schimba modul în care neuronii creierului comunică, ceea ce poate ajuta la prevenirea inflamațiilor. Inflamația din creier poate duce la deteriorarea celulelor, ceea ce poate altera controlul motor și funcția cognitivă.
Journal of Neural Regeneration Research a constatat că fructele de pădure oferă proprietăți neuroprotectoare și afirmă că "fructele de pădure pot ajuta la lupta împotriva îmbătrânirii prin reducerea sau întârzierea dezvoltării bolilor neurodegenerative legate de vârstă".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News