Beneficiile piersicilor pentru dietă. Mihaela Bilic: „Sunt o revelație. Printre puținele fructe care nu îngrașă”

Data publicării:
Sursa foto: Mihaela Bilic, Instagram, pexels, com
Descriere foto: Sursa foto: Mihaela Bilic, Instagram, pexels, com

Mihaela Bilic a dezvăluit motivul pentru care trebuie să consumăm piersici într-o dietă.

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai celebri medici nutriționiști de la noi din țară. Pentru a influența pe toată lumea să urmeze o viață cât mai sănătoasă și un regim alimentar echilibrat, vedeta postează pe Instagram regulat diferite sfaturi nutriționale, pe care trebuie să le urmăm dacă nu vrem să acumulăm kilograme în plus. De data aceasta, specialista și-a concentrat atenția asupra piersicilor, vedetele sezonului în care ne aflăm acum. Acestea nu doar că au un gust delicios, dar nici nu îngrașă deloc, spune Mihaela Bilic. 

„Piersica de vie. Dacă te iei după aspect, nu dai doi bani pe ele. Sunt mici, “palide” și neatrăgătoare. Se coc toamna târziu, odată cu strugurii… Însă dacă le guști, ești cucerit. Zemoase și un pic amărui, parfumate și cu pulpa fermă, piersicile de vie sunt o revelație la capitolul fructe. Eu le-am găsit în piață și pot să spun că n-am mâncat așa piersici bune nici astă-vară! Plus că sunt printre puținele fructe care nu îngrașă.”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram. 

10 mituri despre pâine, demontate de nutriționist. Mihaela Bilic: Cât de mult îngrașă și câtă poți mânca

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mihaela Bilic (@doctorbilic)

Diferența dintre supă și ciorbă

Recent, în altă postare făcută de medicul nutriționist, se arătau care sunt diferențele dintre ciorbă și supă, două dintre mâncărurile preferate de români, când vine sezonul rece. În acest sens, Mihaela Bilic a detaliat diferențele dintre cele două preparate, dar a dezvăluit și care este alegerea mai înțeleaptă de făcut într-o dietă.

„Cum se face frig afară, cum ne vine poftă de o ciorbă/supă caldă. Supa de pui cu tăiței de casă sau cu găluște este un adevărat medicament. Iar pentru gurmanzi și pofticioși sugerez o ciorbă de fasole cu afumătură sau un borș de perișoare dres cu smântână… greu de rezistat!

Ce relație este între ciorbă și siluetă? Una foarte bună, având în vedere că ciorba/supa de umple stomacul cu apă. Umflă burta, dar nu îngrașă! Există diferențe între ciorbă și supă? Haideți să analizăm

 Ciorba este un amestec de legume, făinoase și carne diluat în multă apă. Dacă e acrită se numește ciorbă, dacă e dulce îi spunem supă. Ingredientele sunt vizibile, zeama este clară iar grăsimea nu poate fi ascunsă, se ridică la suprafață. Uleiul nu se poate amesteca cu apa, ciorba poate fi degresată foarte ușor, fie când e caldă fie după ce s-a răcit.

Nu e periculos să punem în ciorbă cartofi, paste făinoase sau orez, cantitatea nu depășește 2 linguri/ porție și silueta nu este în pericol. Nici dacă e vorba de ciorbă dreasă cu smântână nu e grav, o lingură de smântână are mai puține calorii decât o lingură de ulei. 

 Supa-cremă este în principiu o ciorbă de legume/legumonoase băgată la blender. Poate să conțină și carne, însă consistența ei cremoasă este dată de cartofi/rădăcinoase. Ca să fie mai groasă și pentru un plus de gust, unele rețete conțin făină, unt și/sau smântână…ori asta poate să fie o capcană pentru siluetă
Din păcate făina încorporează grăsimea și nu o mai putem vedea. Supă cremă nu poate fi degresată, pentru mai multă siguranță ar fi bine să o gătiți chiar voi, sau să fie făcută de un bucătar de încredere. 

Una peste alta variantele se compensează: ciorba conține un pic de carne grasă, în schimb supa cremă are mai mult cartof sau smântână. Ca și valoare energetică socotiți 150 cal pentru un castron de ciorbă/supă, echivalent cu o jumătate de porție de felul doi. Și culmea e că ține stomacul plin de două ori mai mult timp. Ciorba este prietena siluetei și poate fi consumată ca fel unic la masa de prânz sau la cină… dietetică, echilibrată și foarte românească”, a transmis Mihaela Bilic pe rețelele de socializare. 

Adevărul despre pâine și aluatul congelat din care e făcută. Care sunt "capcanele" de pe etichetă



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel