Dr. Mihail a vorbit despre beneficiile neștiute ascunse în carnea de porc.
Carnea de porc este una dintre cele mai populare opțiuni adoptate de români atât la masa de prânz, cât și la cină, fiind extrem de delicioasă și versatilă. Totuși, în timp ce aceasta nu ar putea fi atât de benefică pentru dietele restrictive, se pare că are extrem de multe beneficii pentru care trebuie să o consumăm din când în când.
„În primul rând, este o sursă bogată de proteine, care sunt esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor corpului. Carnea de porc este și o sursă bună de vitamina B, în special B1, B6, B12, care ajută la funcționarea corectă a sistemului nervos, menținerea sănătății pielii. Conține minerale, precum zincul și seleniul, care sprijină sistemul imunitar și sănătatea tiroidiană. Conține grăsimi mononesaturate, care sunt considerate grăsimi bun și pot ajuta la reducerea nivelurilor de colesterol rău din sânge și este versatilă în gătit. Carnea de porc poate fi preparată în multe moduri și se potrivește bine cu o varietate de legume.”, a dezvăluit Dr. Mihail, printr-un videoclip realizat pe TikTok.
@doctor.mihail Beneficiile cărnii de porc ????????????⚕️
♬ original sound - doctor.mihail
Un alt subiect la fel de dezbătut peste tot este și cantitatea de cofeină pe care o putem consuma zilnic. În timp de există anumite voci care spun faptul că aceasta poate fi periculoasă pentru sănătate, Dr. Mihail recomandă consumul de până la 5 cafele pe zi, această băutură având, la rândul său, beneficii uriașe pentru sănătate.
„Aș vrea să vorbim despre cafea. Cafeaua este, de fapt, băutura cu cei mai mulți antioxidanți din lumea asta. Cea mai desă întrebare este „Câte cafele avem voie să bem pe zi?”. Câte credeți? Studiile spun că până la 5 cafele pe zi ne aduc foarte multe beneficii. De exemplu, este un studiu care spune că consumul a cafele pe zi demonstrează că ele îți scad mortalitatea din orice cauză cu 17%, adică oamenii care beau 3 cafele pe zi, față de cei care nu beau deloc, mor cu 17% mai puțin.
Un alt studiu spune că dacă depășim aceste 5 cafele pe zi și mergem spre 6, acest număr deja ne alarmează. Ne crește riscul de face boli cardiovasculare cu 23%, care este mult.”, a declarat Dr. Mihai, în cadrul emisiunii MediCool.
VEZI și: Ceaiul și cafeaua, inamicii dietei. Dr. Mihail trage un semnal de alarmă: „Aș vrea să nu mai bei”
Totuși, în cantitatea zilnică recomandată de cofeină trebuie să incluzi și restul produselor care au această substanță, atrage atenția medicul. De asemenea, Carmen Brumă punctează, la rândul său, faptul că este la fel de importantă și cana din care obișnuim să ne savurăm zilnic cafelele.
„Acum mă gândesc ce înseamnă de fapt 5 cafele. Cofeină avem inclusiv în ceai, o cană poate conține până la 40 mg, iar doza maximă de cofeină pe zi este de 400 de mg.”, a continuat el.
„Trebuie să fim foarte atenți și la dimensiunea cafelei. Una este dacă ne referim la o ceașcă mică sau o cană mare. Noi vorbim de cafele mici.”, a spus și Carmen Brumă.
VEZI și: Regula de aur când bei alcool. Cum protejezi ficatul. Dr. Mihail: „Știu că este greu”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News