Bombele calorice ale verii. Nutriționiștii, semnal de alarmă: „Produc o inflamație foarte mare”. Uită acum de ele

Data publicării:
Roșii cu brânză, salată de vinete/ captură video Youtube, Vorbește Lumea
Descriere foto: Roșii cu brânză, salată de vinete/ captură video Youtube, Vorbește Lumea

Mario Popescu a dezvăluit care sunt cele mai periculoase combinații alimentare pentru dietă.

Există mai multe alimente celebre în sezonul cald, pe care românii pur și simplu abia așteaptă să le savureze. Fie că ne referim la celebra salată de vinete pe pâine sau la roșiile cu brânză, acestea sunt unele dintre cele mai comune și apreciate combinații. Totuși, dacă gustul este unul excelent, asta nu înseamnă că ele sunt potrivite și pentru sănătate sau siluetă. Astfel, Mario Popescu, nutriționist, a vorbit despre cele mai comune alimente și preparate ale verii, de care trebuie însă să uită. 

„Anumite alimente nu trebuie pur și simplu să le asociem. Pepenele este un fruct pe care al trebuie să-l consumăm monofruct. Când îl combinăm cu orice alt aliment, mai ales cu unul bogat în carbohidrați, cum este pâinea, el se va comporta ca un aliment cu indice glicemic mare și ne va impacta foarte mult glicemia.”, a declarat Mario Popescu, în cadrul emisiunii Vorbește lumea de pe Pro TV. 

Citește și: Cinci moduri prin care poți preveni diabetul. Dr. Marius Sava: „Poți să scapi de el pe o perioadă lungă de timp”

Ce spune despre brânza cu roșii

Brânza cu roșii nu a scăpat nici ea de sub „lupa” nutriționistului, care spune care este, de fapt, problema din această combinație alimentară.

„Brânza cu roșii este mâncarea națională, dar brânza are o încărcătură calorică foarte mare. Cantitatea corectă este de 70 de grame și te asigur că atunci când o vei mânca cu roșii nu va fi doar atât. Ea nu este nici sățioasă, de aceea ar trebui să avem grijă la această combinație, pentru că ea ne poate îngrășa, iar dacă adăugăm lângă și o sursă de carbohidrați, obținem o bombă calorică.”, a mai spus nutriționistul.  

Citește și: Cum trebuie să prepari corect fasolea, pentru a scăpa de balonare. Trucurile la care nu te-ai fi gândit niciodată

Alte combinații periculoase pentru siluetă

Alte combinații cunoscute și foarte adorate mai sunt și căpșunile cu zahăr, salata de fructe cu frișcă sau salata de vinete pe pâine, toate acestea făcând parte din meniul multor români, odată cu instalarea căldurii. De ce sunt acestea periculoase, aflăm de mai jos.

„De ce ai strica gustul fructului? (n.r. când faci căpșune cu zahăr), așa trebuie să le mâncă, naturale. Când punem zahăr, adăugăm încărcătură calorică foarte mare. Zahărul se pune direct pe abdomen, produce o inflamație foarte mare. Fructele trebuie să le mâncăm așa cum le-a oferit natura. 

Frișca este plină de grăsimi și atunci dintr-o gustare sănătoasă, devine o bombă calorică, asta din cauza combinării fructelor între ele, grăsimi și frișca. Deci, ar trebui să evităm. Eu recomand ca fructele să le consumăm monofruct, adică un singur tip. 

Maioneza este făcută din multe gălbenușuri de ouă și cu ulei de floarea soarelui, care are rol inflamator în organism. Cominația de salată cu pâine, nu este o combinație sănătoasă pentru dieta noastră. Putem mânca salata de vinete fără maioneză și cu multă ceapă, alături de pâine integrală. Putem adăuga peste și câteva felii de roșii. ”, a mai spus el. 

Citește și: Sucul care te scapă de celulită și e plin de antioxindați. Este considerat a fi elixirul tinereții pentru toate femeile



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel