Borș de miel tradițional, pentru masa de Paște. Greșelile pe care trebuie să le eviți, pentru o rețetă delicioasă: „Dacă le pui de la început, mănânci balastru” / EXCLUSIV

Data publicării:
Chef Ștefan Popescu, borș de miel/ sursa foto Instagram, freepik.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Chef Ștefan Popescu, borș de miel/ sursa foto Instagram, freepik.com

Bucătarul chef Ștefan Popescu ne-a dezvăluit rețeta unui borș de miel perfect.

Borșul de miel este unul dintre preparatele de Paște care nu lipsește de pe masa niciunui român. Toate gospodinele caută de la an, la an anumite trucuri prin care să-și îmbunătățească această rețetă, motiv pentru care bucătarul chef Ștefan Popescu a dezvăluit cele mai bune modalități prin care poți obține un borș de miel perfect.

„Se poate acri atât cu borș, dar și cu lămâie, astfel încât să nu simți gustul mielului. Important este ca carnea să cadă de pe oase. Cum mielul e tânăr, în două ore ar trebui să fie gata, la foc mic și acoperită, pentru că așa fierbe mai bine și mai repede. Dacă o lași fără capac și dai focul mare să fiarbă, nu rezolvi nimic, pentru că punctul de fierbere e același și când clocotește mult, și când abia clocotește, tot 100 de grade sunt.”, a spus chef Ștefan Popescu, în emisiunea ”Pastila de frumusețe” de la Spectacola și DCNews. 

Te-ar putea interesa și: Mirela Vaida, rețetă de pască în două culori: „E puțin ieșită din comun. Una dintre cele mai bune pe care le-am mâncat”. Modul de preparare inedit al prezentatoarei TV / EXCLUSIV

Cum se fierb corect legumele pentru borșul de miel

Chiar dacă, în primă fază, fierberea corectă a legumelor pentru borșul de miel nu pare a fi un aspect atât de important, chef Ștefan Popescu spune că trebuie să respectăm neapărat anumite reguli, pentru a nu da greș cu întregul preparat.

„Prima dată fierbem carnea și dacă carnea de miel este cu os, când vezi că  începe să cadă de pe os, începi să pui legumele, care nu necesită fierbere mare. Cu cât le fierbi mai puțin, cu atât își păstrează mai bine vitaminele. Dacă le pui de la început, mănânci balastru, cât să ai o sațietate, să te simți plin. Când mâncăm, trebuie să ne gândim întotdeauna și la ce aduce pentru sănătate, nu doar la plăcerea de a mânca. Legumele, cu cât le fierbi mai puțin, cu atât sunt mai gustoase, cu cât le fierbi mai puțin, cu atât sunt mai gustoase.

Borșul în general sau lămâia se pune la final și... multă verdeață, leuștean, pătrunjel, pe care o punem când dăm la o parte oala de pe foc. Pătrunjelul ne ajută mult, are multe vitamine, el nu trebuie să fiarbă în ciorbă. Nu-i punem capacul. Important e să răcim în maximum două ore orice gătim, în apă rece, ca să nu apuce să se dezvolte bacteriile. Nu băgăm în frigider mâncarea caldă, pentru că se acrește, iar frigiderul se poate strica și el.”, a continuat bucătarul chef.

Pe aceeași temă: Cum obţii cea mai fragedă friptură de miel. Ingredientul care nu trebuie să lipsească din marinată: „Carnea se rupe efectiv de pe os. E perfectă”

De ce e important să pui sarea de la început în oală

Nu în ultimul rând, un alt aspect important este acela de a adăuga sarea în oală încă de când ai pus carnea. Acesta este un pas foarte important, spune bucătarul chef, motiv pentru care trebuie să te asigură că nu-l ratezi.

„Sarea o pui de la început, după ce ai pus carnea la fiert în apă rece și cu sare. Ea ajută la eliminarea toxinelor, se face acea spumă, care neapărat trebuie luată, pentru ca ciorba să aibă un gust mai bun. Vei vedea că dacă dai spuma jos, va fi mult mai gustoasă.” , a mai spus acesta în cadrul emisiunii. 

VEZI și: Trucul inedit folosit de Mirela Vaida pentru a vopsi ouăle de Paște: „Le fac din culori naturale. Am învățat de la mama” / EXCLUSIV

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel