Această rețetă este delicioasă și simplu de preparat. Este ideală pentru cina cu prietenii.
Ingrediente:
Felii de baghetă
usturoi
ulei de măsline
Pentru crema de năut vei avea nevoie de:
250 gr năut fiert
175 ml din apa în care a fiert năutul
2 căței de usturoi
2 fileuri anșoa în ulei
1/4 linguriță fulgi de chili
rozmarin
1 foaie de dafin
ulei măsline
sare, piper negru
Năut la tigaie
250 gr năut fiert
2 căței usturoi
2 fileuri de anșoa în ulei
1/4 linguriță fulgi de chili
1/2 lămâie
2 linguri ulei măsline
sare, piper negru
Mod de preparare:
Pentru sos: Punem într-o tigaie puțin ulei. După ce s-a încins adăugăm usturoiul strivit, anșoa tocate mărunt și chili. Le ținem câteva secunde după care punem foaia de dafin, nputul și rozmarinul peste.
Adăugăm sare și piper după gust și le mai lăsăm 2-3 minute. Se adauga apa unde a fiert năutul și se mai lasă 5 minute. Scoateți foaia de dafin și crenguța de rozmarin. Se mixează cu ajutorul unui blender.
Pentru năutul făcut la tigaie: trebuie să încingeți uleiul. Adăugați usturoiul strivit, anșoa și chili. După câteva secunde adăugați năutul și lăsați circa 5 minute la foc mediu. Condimentați cu sare și piper. Trageti tigaia de pe foc si adaugati coaja rasa si sucul de lamaie.
Puneți puțin ulei de măsline pe feliile de baghetă. Prăjiți-le apoi pe grătar. Frecați cu un cățel de usturoi.
Ungeți feliile de baghetă cu pasta de năut și presărați boabe de năut deasupra.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News