Bureții iuți marinați se prepară foarte ușor și sunt perfecți pentru a fi serviți peste toamnă-iarnă.
INGREDIENTE:
5 kg bureți albi iuți
1 kg zahăr
750 ml oțet
3 linguri cu vârf sare
MOD DE PREPARARE:
Bureții se curăță, se spală, se opăresc în apă fără sare și se scurg. Se pun din nou la fiert; după ce fierb, se scurg și se lasă să se raceasca. Otetul, zaharul si sarea se pun la fiert pe foc mic pana la dizolvare. Dupa ce fierbe, marinata se raceste, se toarna peste buretii reci si se lasa la macerat timp de 10 - 12 ore. Buretii se aseaza in borcane ( cu filet, sterilizate, de 1 - 3 litri) si se cuprind cu zeama. Borcanele se fierb in baie de apa timp de 15 minute, se scot si se pun la pat cald pana a doua zi.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News