Busu anunță cum va fi vremea în weekend: „E mult prea cald!”. Temperaturile ajung și la 36 de grade Celsius

Data publicării:
Captură video: Pro TV
Descriere foto: Captură video: Pro TV

Busu a spus la ce temperaturi să ne așteptăm zilele următoare. 

Invitat în cadrul emisiunii „La Măruță”, de pe Pro TV, Busu a anunțat cum va fi vreme în următoarele patru zile la nivelul întregii țări. Potrivit acestuia, vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi ce vor atinge valori neobișnuit de ridicate pentru această perioadă a anului. Meteorologii avertizează că aceasta ar putea fi cea mai călduroasă vară de când se fac măsurători. 

Busu anunță cum va fi vremea în weekend: „E mult prea cald!”. Temperaturile ajung și la 36 de grade Celsius

Sfârșitul de săptămână aduce o vreme caniculară, dar nu scăpăm nici de ploi. Deși este al doilea weekend din această vară, temperaturile vor ajunge la 36 de grade în România, valori mult prea ridicate pentru această perioadă a anului. Luni și marți, vremea va fi și mai călduroasă, cu temperaturi ce vor ajunge până la 37 de grade Celsius.

Sâmbătă

Sâmbătă, vremea va fi extrem de caldă, mult peste normalul perioadei, cu temperaturi între 27 și 35 de grade Celsius.

„Sâmbătă avem vreme extrem de caldă, mult mai caldă decât ar fi normal. Avem undeva între 27 de grade Celsius și se atinge pragul caniculei, 35 de grade în sud, prin zona Munteniei, Bărăgan, Moldova Sud. E mult prea cald ca în 8 iunie să avem 34-35 de grade. 

Avem averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului în estul României, în zonele de munte și la deal. Noaptea, ploile se mută în vest, nord-vest, izolat în restul țării. Sunt averse torențiale, cantitățile de apă depășesc peste 30 de litri pe metru pătrat, grindină și vijelii”, a spus Busu, în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV.

Duminică

Duminică, temperaturile vor urca și mai mult, ajungând între 25 și 36 de grade Celsius, cu un grad mai mult față de ziua precedentă. 

„Duminică avem temperaturi mai mari, de la 25 la 36 de grade Celsius, deci cu încă un grad mai mult. Gradul acesta face diferența. Din nou, avem disconfort termic, averse, descărcări electrice. După-masă și în prima parte a nopții, aversele pot fi torențiale, pot fi cantități mari de apă, căderi de grindină și vijelii”, a precizat Busu.

Te-ar putea interesa și: Meteo din bătrâni pentru iunie 2024, cu Mihai Voropchievici. Când vin ploile în România: „Suflă vântul cu ceva tărie, apare grindina”

Luni

Luni, temperaturile vor atinge valori și mai ridicate, între 27 și 37 de grade Celsius. 

„Luni avem mai mari temperaturile, de la 27 la 37 de grade Celsius. E incredibil! Meteorologii au anunțat că anul acesta va fi cea mai călduroasă vară de când există măsurători. Asta se întâmplă în toată lumea. Vorbim despre luna iunie, nu despre iulie sau august. Ar fi trebuit să fie o lună de tranziție, moderată din punct de vedere al temperaturilor. Vor fi și ploi”, a declarat Busu.

Marți

Marți, valorile termice se vor menține între 27 și 37 de grade Celsius. 

„Marți avem din nou de la 27 la 37 de grade, dar vin și ploile. Avem averse, grindină, vijelii, descărcări electrice în nord, nord-est, centru”, a spus Busu.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel