Mihaela Bilic a vorbit despre beneficiile uimitoare pe care le conține cafeaua.
Cine nu adoră cafeaua? Probabil că destul de puține persoane vor răspunde negativ la această întrebare, iar restul și-o pregătesc în fiecare dimineață pentru a o savura fie acasă, la birou sau în mișcare. Astfel, trebuie să știi că ea are beneficii nenumărate pentru sănătate, după cum spune chiar Mihaela Bilic, care încurajează chiar consumul a mai multe cești de cafea pe zi.
„Consumul de cafea e benefic pentru sănătate, este cel mai bun tonic și stimulent din natură, bobul de cafea este magic, are și putere antioxidantă, are și zero calorii și stimulează tot, și memoria, și gândirea, capacitatea de efort, ne trezește, ne dezmorțește, ne facem mai deștepți și doza corectă este de 3-5 cești.”, a transmis Mihaela Bilic într-un videoclip postat pe rețelele de socializare, unde a dezbătut mai multe mituri despre sănătate.
Mai mult, dacă până acum, ai auzit că ar putea fi periculos pentru sănătate să savurezi cafeaua cu lapte, avem și aici răspunsul. De data aceasta, Dr. Mihail a fost cel care a pus punctul pe i și a dezvăluit adevărul din spatele acestor zvonuri.
„Mulți sunt curioși despre consumul cafelei cu lapte. Studiile în această privință sunt oarecum controversate și vreau să vă explic de ce. Sunt foarte multe studii care spun că dacă faci asta, proprietățile acelei cafele scad, și este posibil să fie adevărat pentru unele persoane. Unele studii spun că cafeaua cu lapte are aceleași proprietăți benefice ca și apa, adică 0, dar te hidratează. Altele spun că proprietățile consumului de cafea cu lapte se înjumătățesc, însă un alt studiu, care îmi place foarte mult, arată că atunci când consumi cafea cu lapte, proprietățile sale antioxidante cresc și vreau să vă explic de ce există atât de multe rezultate variate.”, spune Dr. Mihail pe rețelele de socializare.
Mai mult, specialistul spune că extrem de important mai este și tipul de organism pe fiecare dintre noi îl avem și care poate răspunde diferit în fața cafelei cu lapte atât de adorată. Astfel, persoanele pentru care această cominație s-ar putea să fie una negativă sunt cele care au intoleranță la lactoză, scoate acesta în evidență.
„Diferența o face omul care consumă cafea și răspunsul acelui om la lapte. Contează nivelul de intoleranță al fiecărei persoane la lapte, care are proteine. S-a demonstrat în anumite studii faptul că atunci când pui lapte în cafea, proteinele din lapte o să încapsuleze anumite substanțe benefice din cafea, cum sunt antioxidanții. Acele proteine o să împiedice absorbția acelor substanțe la începutul tractului intestinal. Dacă tu ai intoleranță la lactoză sau la cazeină, principala proteină din lapte, atunci e probabil ca beneficiile cafelei să scadă în cazul tău.”, a continuat specialistul.
Citește și: Alimentele pe care le consumi în fiecare zi și conțin zahăr ascuns. Specialiștii, semnal de alarmă / VIDEO
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News