Când se vopsesc, de fapt, ouăle de Paște și care e povestea lor. Rețeta mănăstireacă de colorare în coji de ceapă pe care trebuie să o încerci

Data publicării:
Ouă vopsite de Paște, captură video Youtube, TRINITAS TV
Descriere foto: Ouă vopsite de Paște, captură video Youtube, TRINITAS TV

Iată când ar trebui să colorezi ouăle pentru masa de sărbătoare.

Ouăle de Paște sunt, fără îndoială, unul dintre simbolurile cele mai de preț din jurul sărbătorilor Pascale, care au o însemnătate aparte și care trebuie să fie înroșite în Joia Mare. Dacă nu știi care este simbolul concret al acestui obicei, mai jos găsești întreaga poveste spusă chiar de preoții care au oferit și un mod inedit de colorare a ouălor. 

„Întotdeauna când ne apucăm să vopsim ouăle, intrăm în atmosfera sfintelor sărbători. Cum și de Crăciun toți creștinii se pregătesc cu mâncăruri, se simte o energie a acestor sărbători, așa și de Paște începem prima dată cu ouăle. De ce este acest obicei de a înroși ouăle în Joia Mare, bineînțeles că se pot face și în Vinerea Mare și Sâmbăta Mare, dar atunci creștinii trebuie să fie neapărat la biserică. Noi trebuie să ne îngrijim de aceste sărbători cu curățenie, mâncare, dar și de curățenia sufletului. Omul trebuie în Joia Mare să înceapă cu ouăle și să mai termine cu aceste treburi casnice.”, a dezvăluit călugărul Daniel într-un videoclip. 

Citește și: Iulia Pârlea, rețetă de salată de boeuf atipică. Modul inedit de preparare al prezentatoarei: „Nu e o rețetă chiar tradițională”

Semnificația ouălor de Paște

Așadar, acesta a continuat prin a le împărtăși oamenilor care este povestea din spatele ouălor roșii, în cazul în care mai sunt persoane care nu știu chinurile prin care a trecut Hristos, înainte de a Învia.

„Are însă și o semnificație, pentru că noi în Joia Mare sărbătorim Vecernia, deci este o sărbătorire înaintea Vinerii Mari. Când Hristos a fost răstignit pe cruce, Maica Domnului cu mironosițele s-au dus la crucea Domnului ca să stea aproape de el, care era răstignit. Erau ostași în jurul său, care nu permiteau să se apropie nimeni și atunci mironosițele s-au întrebat cum să stea la picioarele Domnului.

Atunci au hotărât să ia un coș cu ouă ca să-l dea ostașilor, pentru a le permite să stea la picioarele Domnului, așa li s-a permis să stea aproape de cruce. După ce cu toții au plecat, coșul a fost lăsat la baza sfintei cruci și se spune că sângele care s-a prelins pe cruce a înroșit ouăle, iar dimineața le-au găsit roșii, de aceea creștinii au acest obicei. În Vinerea Mare, au ouăle pregătite, cu care merg la biserică.”, a continuat acesta.

VEZI și: Teo Trandafir, rețetă delicioasă de pască cu brânză dulce fără aluat: „Pentru cei ce nu au apucat să o testeze”. Cum se menține în formă de sărbători

Cum vopsești ouăle natural

Așadar, trebuie să uiți de vopseaua din comerț și să prepari simplu în propria bucătărie o soluție 100% naturală.

„Folosiți coji și de la ceapă galbenă, și de la ceapă roșie. eu am făcut un amestec, după ce punem cojile în apă, le punem pe foc și le fierbem jumătate de oră. La un moment dat trebuie să puneți și oțet, pentru că el va ajuta să se fixeze culoarea pe ouă, e foarte important. 

Trebuie să separăm apoi zeama de foi, să nu puneți ouăle în foi, pentru că ele se vor lipi și nu o să vă iasă o culoare uniformă. Acum punem ouăle la fiert. Le lăsăm 5 minute.”, mai spune acesta.

Citește și: Sorin Bontea, rețetă de drob de miel pentru masa de Paște. Evită această greșeală dacă nu vrei ca preparatul să se sfărâme

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel