Capcanele în care putem fi prinși atunci când ne îndrăgostim. Lidia Fecioru: „Nu mai auzim și nu mai vedem"

Data publicării:
Lidia Fecioru, captură video Antena 3
Descriere foto: Lidia Fecioru, captură video Antena 3

Lidia Fecioru a dezvăluit care sunt capcanele în care putem fi prinși, atunci când suntem îndrăgostiți. 

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, de pe Antena 3 CNN, în ce capcane putem să picăm atunci când ne îndrăgostim. Specialista a explicat că, în momentul în care avem fluturași în stomac, începem să ignorăm foarte multe aspecte importante și să lăsăm totul pentru partenerul de lângă noi, lucru care este total greșit.

Capcanele în care putem fi prinși atunci când ne îndrăgostim

1. Idealizarea partenerului. În momentul în care ne idolatrizăm partenerul de viață, avem tendința de a ignora anumite aspecte care, de fapt, ar trebui să ne pună semne de întrebare.

2. Ignorarea mediului înconjurător. Când sunt îndrăgostiți, oamenii au tendința de a se izola de ceilalți sau chiar de a rupe legătura cu persoanele cu care aveau o conexiune înainte de a începe o relație. De cele mai multe ori, partenerul de viață poate avea o influență în acest caz, prin încurajarea celuilalt de a se îndepărta de persoanele dragi.

3.Justificarea negativității. Acestă capcană se referă la găsirea unor explicații sau justificări pentru anumite acțiuni ale partenerului, care, în realitate, ne deranjează, dar pe care încercăm să le ignorăm.

4. Prosternarea financiară. Acest aspect se referă la situațiile în care unul dintre parteneri se folosește de puterea materială pentru a obține anumite servicii din partea celuilalt.

5. Fixarea pe relație. Adesea, unul dintre parteneri dezvoltă o obsesie pentru celălalt, fiind o situație care poate crea probleme serioase în relație.

Lidia Fecioru, despre etapele prin care trec toate relațiile de cuplu

1. Îndrăgostirea

Prima etapă este îndrăgostirea. Îndrăgostirea este pasiunea. Îți place și cum miroase și cum merge și cum stă și cum se așează și cum se îmbracă și cum se dezbracă, totul. Chiar dacă sunt unele defecte, noi nu le vedem, trecem peste tot și peste toate. Aceste etape le putem lungi, adică, putem fi îndrăgostiți 10 ani de partenerul nostru.

Îndrăgostirea este pasiunea. Îți place și cum miroase și cum merge și cum stă și cum se așează și cum se îmbracă și cum se dezbracă, totul. Chiar dacă sunt unele defecte, noi nu le vedem, trecem peste tot și peste toate.

2. Confortul și crearea cuplului

A doua etapă este confortul și crearea cuplului. Noi tot timpul spunem când găsim pe cineva că este sufletul nostru pereche. Nu are cum. Dacă ar fi sufletul pereche ar fi un dezastru, că nu poți să trăiești cu tine însuți. De cele mai multe ori, cealaltă pereche are ce ne lipsește nouă. Lucrurile acestea sunt foarte importante, pentru că noi așa, construim cuplul. Ne acomodăm unul cu celălalt. 

În această perioadă se pun la punct, cine este cel care aduce mai mulți bani, cine este cel care are grijă de casă, cine e cel care duce gunoiul mai des. Își trasează obiceiurile, tot ce are de făcut. De obicei, în etapa asta se întâmplă foarte multe divergențe, dar pentru că este la început, se trec cu vederea.

3. Îndoielile

La etapa a treia începem să avem îndoieli. Sigur am ales ce trebuie? În perioada de acomodare, are loc și cearta și ulterior vine perioada de îndoială. E bine să cântărim foarte bine. Pentru că momentele de îndoială în interiorul nostru ne omoară sentimentele pe care le aveam la început.

4. Respectul

Etapa a patra este vulnerabilitatea, sau onestitatea, respectul. În această etapă ne accentuăm părțile umane din noi. În perioada aceasta apar deja copiii și vezi cât de multe responsabilități își asumă fiecare.

5. Stabilitatea

Etapa a cincea este stabilitatea. Din punct de vedere psihologic stabilitatea vine pe la 40, 45 de ani. Dacă ne uităm la ce se întâmplă acum în societate, stabilitatea nu mai știi când mai e. Nu o mai putem lega de vârstă pentru că se schimbă valorile, se schimbă interesele, se schimbă totul. Viața în sine s-a schimbat, Nu mai putem să spunem că trăim astăzi cum trăiam acum cinci ani.

Dacă vrem să păstrăm persoana de lângă noi și ne este scumpă trebuie să avem și răbdare și toleranță și iertare. Omul slab este cel care nu iartă, Iartă oamenii puternici.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel