Oamenii de știință au descoperit faptul că caracatițele sunt mult mai inteligente decât ne-am fi putut imagina.
Oamenii de știință au descoperit nu doar unul, ci două "orașe" subacvatice, construite de caracatițe. În timp ce o mare parte din eforturile cercetătorilor se concentrează pe explorarea spațiului cosmic, oceanul rămâne cea mai neexplorată parte a Pământului, iar cele mai noi descoperiri au arătat că acestea sunt mult mai dezvoltate, decât ar fi putut oricine anticipa înainte.
În 2023, în ciuda progreselor tehnologice, care sunt vizibil de la o zi, la alta, oceanul rămâne la fel de misterios ca întotdeauna. Prin urmare, este atât de surprinzător și de neașteptat faptul că oamenii de știință au descoperit acum "orașe" subacvatice construite de unul dintre cei mai celebri locuitori ai oceanului: caracatița, potrivit presei internaționale.
Se știe de ceva vreme că acestea sunt animale inteligente, și se crede că au aproximativ inteligența unui copil de trei ani.
Formele lor bizare și fluide au ceva care captează imaginația umană și este posibil ca ele să aibă chiar o oarecare înțelegere a anatomiei.
Cu toate acestea, oamenii de știință au descoperit acum faptul că ele par să își manipuleze mediul înconjurător într-un mod mai diferit decât ne-am fi așteptat.
Cercetătorii au observat faptul că caracatițele trăiesc în anumite „vizuini” construite. Ele folosesc obiecte precum cochilii pentru a-și crea locuințele și au fost observate chiar și expulzându-se reciproc din vizuinele lor.
Profesorul David Scheel a condus cercetările privind comunitățile de caracatițe și a declarat: "Aceste comportamente sunt produsul selecției naturale și pot fi remarcabil de asemănătoare cu comportamentul social complex al vertebratelor."
Nu numai atât, dar orașele subacvatice ale caracatițelor nu aveau în centrul lor niciun element uman, ceea ce înseamnă că caracatițele le-au construit singure.
Co-autorul raportului, Stephanie Chancellor, a observat că lucrările caracatițelor "au fost sculptate ulterior pentru a crea vizuini, ceea ce face din aceste caracatițe adevărați ingineri ai mediului".
Ceea ce oferă comunitățile de caracatițe este, de asemenea, oportunitatea pentru oamenii de știință de a observa modul în care aceste creaturi extraordinare interacționează între ele. Biologii marini au observat că acestea comunică și chiar se evacuează unele pe altele din bârlogurile alese în reciful artificial pe care l-au creat.
Oamenii de știință au fost total șocați să descopere un "ciudat drum subacvatic" înghițit de mare. Descoperirea le-a permis arheologilor să înțeleagă mai multe informații despre cultura maritimă pierdută, denumită Hvar - care a ocupat zona în epoca neolitică.
Te-ar putea interesa și: Carnea de porc „falsă”, crescută în laboratoarele din Marea Britanie, depășește toate așteptările: „Suntem încântați de aspectul, gustul, aroma și textura ei”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News