A fost stabilită vârsta de la care oamenii simt că încep să îmbătrânească. Care sunt semnele îmbătrânirii.
Un studiu publicat de New York Post scoate în evidență vârsta de la care oamenii încep să observe primele semne ale îmbătrânirii.
Ei bine, în medie, americanii încep să observe semnele îmbătrânirii la vârsta de 42 de ani, dar 15% dintre ei au observat că îmbătrânesc înainte de 35 de ani.
Acest lucru reiese dintr-un nou sondaj realizat pe 2.000 de americani cu eșantioane reprezentative pentru respondenții din Generația Z, milenialii, Generația X și baby-boomeri, în care respondenții consideră că se aflau la vârful sănătății lor la vârsta de 34 de ani.
În plus, 46% dintre cei din Generația X nu știau că nu se pot angaja în aceleași regimuri de fitness sau de dietă ca atunci când erau mai tineri până la peste 40 de ani.
În timp ce respondenții au început să observe că trebuie să facă schimbări în rutinele lor de sănătate și bunăstare în jurul vârstei de 39 de ani, 21% recunosc că în prezent neagă îmbătrânirea corpului lor.
Alți 30% dintre respondenți recunosc că au fost în faza de negare, dar de atunci au acceptat acest lucru.
Dintre acești respondenți, 61% au amânat efectuarea schimbărilor de rutină necesare pentru o perioadă cuprinsă între trei și șase ani, în timp ce 29% au amânat-o pentru o perioadă de până la doi ani.
Realizat de OnePoll în numele programului de îngrijire a greutății bazat pe dovezi, Found, sondajul a constatat că lucruri precum durerile articulare (39%), apariția unor afecțiuni cronice, cum ar fi hipertensiunea arterială sau diabetul (37%), un metabolism mai lent (35%) sau locul în care respondenții își duc greutatea (30%) sunt unii dintre principalii indicatori pe care respondenții consideră că sunt semne ale îmbătrânirii.
Din cauza acestor schimbări, respondenții fac ajustări la rutinele lor de sănătate și bunăstare.
În general, 36% dintre ei fac ajustări la tipurile de vitamine și suplimente pe care le iau, generația baby boomers (41%) fiind cea mai probabilă să facă acest lucru.
Doi din cinci (40%) baby-boomeri schimbă tipurile de alimente pe care le consumă, iar 34% din generația X fac același lucru.
Chiar și 30% din Generația Z fac acest lucru, în ciuda vârstei lor relativ tinere.
31% dintre toți respondenții își pun la punct tipurile de exerciții pe care le fac pe măsură ce îmbătrânesc.
Citește continuarea pe DC Medical.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News