Care este cantitatea de apă pe care trebuie să o consumăm zilnic. Prof. dr Vlad Ciurea: ”Așa apar cele mai groaznice boli!”

Data publicării:

 Prof. dr Vlad Ciurea a dezvăluit câtă apă trebuie să bem, de fapt, într-o zi.

Câtă apă ar trebui să bei în fiecare zi? Este o întrebare simplă, dar fără un răspuns ușor. De-a lungul anilor, studiile au produs recomandări diferite. Dar nevoile dumneavoastră individuale de apă depind de mulți factori, inclusiv de starea dumneavoastră de sănătate, de cât de activ sunteți și de locul în care locuiți. Nu există o singură formulă care să se potrivească tuturor. Dar faptul că știți mai multe despre nevoia de lichide a corpului dumneavoastră vă va ajuta să estimați câtă apă să beți în fiecare zi.

Care este cantitatea de apă pe care trebuie să o consumăm zilnic

Celebrul neurochirurg și profesor universitar, doctor Vlad Ciurea, susține că este indicat să bem minim doi litrii de apă pe zi, pentru a ține la distanță bolile neurodegenerative și neoplaziile.

”La apă, trebuie băută apă continuu, cel puțin 2 litri de apă pe zi, poate și mai mult, pentru că, cu cât devenim mai în vârstă, din nefericire, Cu atât pH-ul nostru se schimbă dintr-un pH alcalin, de la copilul ăla minunat care aleargă care este frumos, cu vârsta, cu supărările, cu tracasările, se transformă dintr-un organism alcalin într-unul acid.  

Iar dacă ai intrat în regim acid, atunci apar toate bolile. Și bolile neurodegenerative, despre care am auzit cu toții și care numai la pronunție au niște nume groaznice, și neoplaziile, care în limba română înseamnă cancerele.  

Astfel deschidem ușa bolii. Structurile alcaline, în general, închid sau favorizează închiderea acestor. Ne protejează”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. 

Ce tip de apă recomandă medicul Vlad Ciurea

Celebrul medic susține că apa alcalină este cea mai sănătoasă. Totodată, acesta a precizat că în aciditate se dezvoltă toate bolile grave ale creierului, precum Parkinson, Alzheimer, dar și accidentele vasculare. 

”Eu pledez pentru apa cât mai alcalină. Cu cât înaintăm în vârstă, devenim tot mai acizi. Viața, supărările, necazurile, pierderile în familie, mâncarea, toate duc la asta. 

În aciditate se dezvoltă acele boli groaznice despre care mi-e jenă să spun numele. Medical le spunem neoplazii, iar în aciditate se dezvoltă toate bolile grave ale creierului, cărora noi le spunem neurodegenerative. Adică nu mai funcționează normal. Parkinson, Alzheimer, toate acestea favorizează accidentele vascular cerebrale. De aceea trebuie să bei apă cât mai alcalină. Eu beau o apă alcalină”, a mai spus Vlad Ciurea în podcastul lui Cătălin Măruță. 

Ingredientul cel mai periculos pentru organism

Medicul Vlad Ciurea susține că îndulcitorul este o adevărată bombă pentru organism. Acesta susține că este de 200 de ori mai dulce decât zahărul și se descompune în acid aspartic. 

„Cel mai bun supliment alimentar pentru organism este mâncarea cât mai naturală. Cea de la țară, dacă se poate, de la micii producători. O mâncare ținută cât mai puțin la congelator, fără aditivi, fără coloranți. Pentru că, pe lângă apă, odihnă și oxigen, și mâncarea este importantă pentru creierul nostru. Este bine de știut că mâncarea procesată vine uneori „la pachet” cu surprize neplăcute pentru organism, celebrele E-uri. Unele sunt teribil de periculoase. Un exemplu este E 951, îndulcitor și potențiator de arome sintetic. Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul! Se descompune, printre altele, în acid aspartic.

Acesta suprastimulează neuronii, până la epuizare și distrugere. Prin urmare, produce migrene, amețeli, oboseală cronică și multe altele. Nu întâmplător este interzisă utilizarea acestui E 951 în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici. Din păcate, educația alimentară este redusă la noi. Produsele fast-food și în general mâncarea procesată sunt la îndemână și la prețuri mici. Recomand să fim atenți la acest aspect în îngrijirea copiilor, adolescenților și tinerilor noștri”, a declarat neurochirurgul Alexandru-Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar, pe rețelele sociale.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel