Care este cea mai bună vârstă pentru a te căsători, potrivit cercetătorilor

Data publicării:
Nunta, sursa pixabay/ autor Alicia Zinn
Descriere foto: Nunta, sursa pixabay/ autor Alicia Zinn

Cercetările sugerează că vârsta unei persoane în momentul în care se căsătorește poate avea un impact asupra calității căsniciei sale.

Mulți oameni visează cu ochii deschiși la nunta lor perfectă. Este normal să ne imaginăm partenerul, personalitatea și înfățișarea lui sau a ei, precum și bucuria și entuziasmul pe care le va aduce mersul la altar. 


În general, nu este cea mai bună idee să te căsătorești imediat după terminarea liceului sau chiar a facultății.


Kelsey Torgerson, un asistent social clinic licențiat, a declarat pentru Brides că oamenii ar trebui să aștepte, în general, până când au cel puțin 25 de ani pentru a se căsători. Înainte de vârsta de 25 de ani, creierul nu este complet dezvoltat, așa că o persoană poate să nu fie încă total sigură de ceea ce își dorește de la un partener. 


Așteptarea până la cel puțin 25 de ani poate, de asemenea, să dea timp unui cuplu tânăr să experimenteze împreună provocări care vor pune în lumină dacă sunt compatibili atât în momentele bune, cât și în cele rele.

 

Weena Cullins, un terapeut specializat în consiliere premaritală și relațională, a declarat pentru Brides că, din experiența sa clinică, miresele de 28 de ani sunt mai pregătite pentru o căsnicie sănătoasă datorită încrederii, conștiinței de sine și experienței de viață pe care o au. Pe de altă parte, ea spune că cel mai bine este ca bărbații să se căsătorească la 32 de ani, când s-au maturizat și s-au stabilit într-o carieră. 


Cercetările sugerează că vârsta ideală pentru căsătorie este de 28 de ani sau mai mult


Afirmațiile experților noștri au fost confirmate: în comparație cu persoanele care se căsătoresc la o vârstă mai tânără, cei care se căsătoresc la o vârstă de peste 25 de ani au cu 50% mai puține șanse de a divorța în decurs de cinci ani.


Potrivit cercetărilor efectuate de Nicholas H. Wolfinger de la Institutul pentru Studii Familiale, ratele de divorț sunt cele mai scăzute pentru persoanele care se căsătoresc pentru prima dată în jurul vârstei de 30-34 de ani.


Dar cum rămâne cu persoanele care se căsătoresc prima dată la 35 de ani sau mai mult? 


Wolfinger emite ipoteza că unele dintre aceste persoane s-ar putea să se fi luptat să-și găsească un partener din cauza unor dificultăți interpersonale și ar putea fi mai predispuse la divorț din același motiv. 


El sugerează, de asemenea, că "persoanele care se căsătoresc mai târziu se confruntă cu o rezervă de potențiali soți care a fost restrânsă pentru a exclude persoanele cele mai predispuse să reușească să se căsătorească".

 

Totuși, nu toți experții sunt de acord cu acest lucru. Phillip Cohen, sociolog la Universitatea din Maryland, prezintă un model care sugerează că femeile au cele mai puține șanse de a divorța dacă se căsătoresc pentru prima dată între 45 și 49 de ani și că cel mai important predictor al divorțului ar putea fi nivelul de educație, absolvenții de facultate având rate de divorț mai mici.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel