Care este circumferința taliei care ar trebui să ne îngrijoreze. Carmen Brumă: „Dacă ai ajuns la aceste valori sau le-ai depășit e nasoală treaba”

Data publicării:
Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram

Carmen Brumă a dezvăluit care este circumferința taliei care ar trebui să ne îngrijoreze.

Toate femeile își doresc o talie de viespe, nu doar pentru a arăta bine, ci și din considerente medicale. Un abdomen tonifiat și o talie subțire nu sunt doar standarde estetice, ci și indicatori ai unei stări de sănătate bune. Carmen Brumă subliniază că menținerea unei circumferințe reduse a taliei poate contribui la prevenirea unor afecțiuni grave, cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul de tip 2 și alte probleme metabolice.

„Vine vara, sper eu, așa că o să ne descoperim zona asta, care a fost de interes indiferent de idealul feminin al vremii. Noi femeile ne dorim o talie cât mai subțire, un abdomen cât mai plat, că ni se pare nouă că se vede mai frumos și chiar se vede părerea mea.

Dar, pe lângă asta, există niște rațiuni medicale, niște rațiuni care țin de sănătatea noastră pentru care noi ar trebui să ne luptăm, să ne străduim să avem o talie mai mică. Circumferința taliei este un parametru important pentru o stare bună de sănătate. O circumferință a taliei mai mare înseamnă un risc crescut de boli ccardiovasculare, tot felul de disfuncții metabolice, diabet de tip 2”, a spus Carmen Brumă pe pagina se de Instagram, la secțiunea InstaStory.

Te-ar putea interesa și: Top trei greșeli care te împiedică să slăbești. Carmen Brumă: „Da, da, ai auzit bine. Știu că sună ciudat venind din partea mea”

Care este circumferința taliei care ar trebui să ne îngrijoreze

Circumferința taliei care ar trebui să ne îngrijoreze este de 88 cm la femei și 102 cm la bărbați, conform recomandărilor organizațiilor de sănătate, precum OMS și Institutul Național de Sănătate. Femeile ar trebui să înceapă să se alarmeze de la 82 cm, iar bărbații de la 94 cm și să ia măsuri pentru a reduce circumferința taliei.

„Cam toate organizațiile care se ocupă de sănătate OMS, Institutul Național de Sănătate dau ca valori pe care să le luăm drept reper 88 cm la femei și 102 cm la bărbați. Dacă ai ajuns la aceste valori sau le-ai depășit e nasoală treaba. În principiu, de pe la 82 de cm la femei și 94 de cm la bărbați ar trebui să te alarmezi, să începi să faci ceva, să cauți nișe soluții astfel încât să mai scazi din circumferința taliei. Mai există și alte metode. Poți să-ți calculezi jumătatea înălțimii și dacă talia ta este sub jumătatea înălțimii ești bine, dacă nu, nu.

Un alt calcul pe care poți să-l faci și te ajută este raportul talie-șold. Împarți numărul de cm pe care îi ai în talie la cei pe care îi ai în șold și valorile pentru bărbați ar fi 0,9, deci nu trebuie să depășești 0,9, iar la femei 0,8. Ca să îți dai seama pe unde ești, dacă ai o înălțime ieșită din convențional, te mai ajută să împarți numărul de cm în talie la înălțimea ta, deci raportul talie-înălțime. Daci ești sub 0,5 sau la 0,5 e ok. Tot ce depășește e un semn de alarmă”, a mai precizat Carmen Brumă pe pagina se de Instagram, la secțiunea InstaStory.

Te-ar putea interesa și: Vrei să slăbești repede și să scapi de celulită? Urmează aceste patru reguli de aur. Carmen Brumă: „Rezultate bune chiar și într-o perioadă scurtă”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel