Care-i faza, de fapt, cu așa zisa Cina cea de Taină. NU e nimic adevărat! „Dați-mi voie să vă spun, în calitate de creștină ortodoxă care merge la biserică”

Data actualizării: | Data publicării:

Activista civică Dana Hering a explicat că faza pe care am văzut-o la Jocurile Olimpice nu reprezintă - sub nicio formă - Cina cea de Taină.

„Inchei dezbaterile pe tema tablourilor si a spectacolui grandios de aseara, ca sa ma pot bucura de sportul fara granite, prejudecati si sensibilitati exagerate ale unora care nu-s in stare sa fuga o suta de metri.

 

Franta a adus lumii iluminismul inca din secolul XVII. Ideile referitoare la Dumnezeu, rațiune, natură și umanitate au schimbat o intreaga lume, au dus la eliberarea de dogma si la dezvoltări revoluționare în artă, filozofie și politică.

 

Gândirea iluminista a insemnat celebrarea rațiunii si modificarea felului prin care oamenii înțeleg universul și își îmbunătățesc propria condiție. Iar de atunci, scopurile umanității au fost considerate a fi cunoașterea, libertatea și fericirea.Revolutia franceza a adus in civilizatia universala termeni ca Liberte, Egalite, Fraternite intr-o lume structurata pe caste si impartita in conducatori si supusi.

 

Franta a fost prima tara care a abolit sclavia, urmata apoi de toate celelalte tari vestice sau de pe continentul american, intr-un val care a redat tuturor libertatea si demnitatea umana.Articolul UNU din Constitutia Frantei se refera la secularism si la separarea completa a statului fata de orice religie.

 

"La France est une République indivisible, laïque, démocratique et sociale"

 

Tot in Franta, recent, avortul a fost introdus in Constitutie, tocmai pentru a proteja populatia feminina impotriva barbatilor cu fuste care folosesc religia, indiferent care religie, drept argument pentru a decide in numele femeilor.

 

Franta a fost mereu adapost pentru artisti, ganditori, oameni de stiinta alungati sau redusi la mediocritate de catre tarile lor, asa cum s-a intamplat, de exemplu cu Brancusi. Straini pe care Franta i-a integrat in societatea lor deschisa si i-a celebrat asa cum tarile lor natale nu au stiut sa o faca.

 

Asadar, cu atat mai mult mi se par sterile indignarile conservatorilor care au retinut din intreaga istorie si din intregul show un singur aspect, pe care il rod cu venin si scuipati, asa cum un caine roade la infinit acelasi os crapat si uzat.Franta e ceea ce a fost dintotdeauna, o viziune revolutionara asupra lumii asa cum o stim, provocatoare, spectaculoasa, controversata, creatoare de emotii.

 

Aseara, Parisul a fost din nou Orasul Luminilor si a stralucit din nou, in efortul de a integra in modernism o istorie milenara, de a sparge bariere, inclusiv prin a scoate spectacolul in afara stadionului, in ideea de a bucura si de a fi vazut de cat mai multa lume si de a integra cat mai multe aspecte ale umanitatii pure, fara deosebire de sex, rasa, nationalitate sau religie.Iar de azi inainte, sa ne bucuram timp de doua saptamani de sport fara granite si fara frontiere si de evolutiile celor mai buni sportivi ai lumii la Jocurile Olimpice din 2024”, a spus activista civică Dana Hering.

 

Apoi, a revenit cu noi explicații:

 

„E atat de stupida interpretarea scenei despre care s-a tot discutat azi incat musai sa mai fac o postare pe tema asta.

 

1. In scena Cinei cea de taina sunt 13 personaje, cu Isus figura centralaIn scena franceza am numarat cel putin saispe persoane.Mai mult, aura doamnei care e personajul central seamana cu coroana Statuii Libertatii nu cu o aura. Daca voiau sa faca misto de scena respectiva ar fi respectat intocmai numarul participantilor, altfel ce sens are o parodie?

 

2. Figura centrala e zeul Dionisos, nu un Isus rastalamacit. In mitologia greaca, Dionysos e nu doar zeul vinului si sufletul petrecerilor ci si patron al teatrului si al FESTIVITATILOR. Apare in toate reprezentarile cu coroana de flori pusa intr-o parte, dezbracat, vesel, samd. Francezii l-au pictat in albastru si l-au suit pe masa, ASA CUM APARE DE OBICEI IN REPREZENTARILE GRECESTI.

 

3. Intreaga scena reproduce o BACANALIA, adica o festivitate. Exact esenta a ceea ce s-a derulat aseara, o festivitate moderna, multe costume si culoare, care include pe toata lumea, sportivi, public, artisti, trupe, cantareti, defilare, samd.

 

4. A venit un idiot sa suprapuna cele doua imagini si brusc, intregul spectacol a fost anulat fiindca sfertodoctii si sosocarii din intreaga lume nu au citit in viata lor o pagina despre zeii greci, olimpiade sau mitologia greaca.Iar tema spectacolului de aseara a fost tocmai mitologia si istoria aduse in timpurile moderne.

 

5. Obsesiile habotnicilor devin periculoase si seamana tot mai mult cu cele ale talibanilor: interzicerea oricaror manifestari care nu se supun rigorilor lor personale. Nu degeaba apare peste argumentul ca la gradinita "da` de ailalti de ce nu s-au luat". Habotnicii crestini "insultati" de o scena de mitologie greaca se asociaza ei insisi cu islamistii talibani, se declara jigniti si ofensati de ceea ce li se pare lor ca le atinge credinta sau valorile: o fusta, un costum, o carte, un spectacol, orice.

 

Dati-mi voie sa va spun, in calitate de crestina ortodoxa care merge la biserica, ca daca credinta voastra a ajuns sa fie ofensata de o festivitate, de o manifestare cultural- artistica, de un ciorap rupt, de niste costume sau de teatru, sunteti orice, numai crestini, nu”, a mai zis Dana Hering.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Spectacola Team | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel