Gabriela Cristea a dezvăluit ce gătește pentru masa de Revelion.
Gabriela Cristea este o gospodină desăvârșită, care adesea le arată fanilor săi care sunt preparatele pe care le pune pe masă celor dragi. Aceasta gătește de la cele mai cunoscute preparate tradiționale, până la unele exotice, degustate în vacanțele în care merge cu soțul său. Însă, de sărbători, prezentatoarea TV este adepta bucătăriei românești. Chiar dacă Crăciunul a trecut, vedeta se pregătește din plin pentru masa de Revelion, întrucât va avea mai mulți oameni invitați la masă. Astfel, soția lui Tavi Clonda le-a dezvăluit fanilor să care este meniul la care va recurge.
„Am făcut meniul pentru masa de Revelion, pentru că voi avea în jur de 25 de invitați la masă. Nu știu ce o să mâncați voi, dar eu mi-am propus să nu fie foarte mult de gătit, să fie delicios și, în același timp, să nu trebuiască să stau în bucătărie pe 31. Așadar, de astăzi mă apuc de făcut cumpărăturile și imediat vă explic ce meniu am.”, a spus Gabriela Cristea pe rețelele de socializare.
Așadar, masa de Revelion va începe cu mai multe aperitive apetisante, dezvăluie Gabriela Cristea. Aceasta este adepta rețetelor tradiționale și la trecerea în Anul Nou, pe care le adaptează însă vremurilor și trendurilor actuale.
„Evident că voi începe cu niște aperitive și m-am gândit să avem niște fasole bătută cu ceapă caramelizată, pentru că este genul de antreu pe care-l mănâncă toată lumea, vreau să fie între sofisticat și tradițional românesc, pentru că, de obicei, la masa de Revelion ar trebui să fie doar bucate românești. O să mai fac nite icre de știucă și o să o pun pe soacra mea să facă o salată de boeuf. O să mai cumpăr și niște cutii cu peștișori mici și o să fac niște platouri cu brânzeturi și prosciutto cu struguri, nuci și niște fructe confiate. Cu asta încheiem seria de aperitive, eu cred că este suficient.”, a mai spus ea.
Asemenea unui meniu servit la restaurant, Gabriela Cristea le va pune invitaților săi pe masă și o friptură, dar și pește. De asemenea, de pe masa vedei nu vor lipsi nici prăjiturile sofisticate, pe care aceasta își propune să le realizeze pe gusturile tuturor petrecăreților.
„La capitol de carne, nu o să fac decât niște cârnați prăjiți sau pe grătar, și asta pentru că am uitat acasă cârnații de Crăciun și am suferit foarte tare atunci. O să fac și niște pește la grătar și lângă o să punem lângă niște cartofi pe care o să-i caramelizez puțin la grătar și apoi am zis eu cu salată verde cu rodie, încă nu știu.
Singura muncă de anul acesta va fi la dulciuri, pentru că vreau să fac o ruladă de bezea cu fructe de pădure, o tartă de lămâie tot cu bezea caramelizată, pentru a avea toate categoriile de gust. Vom mai avea și un tort profiterol, pentru a avea ciocolată. De meniul de băuturi se va ocupa Tavi exclusiv.”, mai spune Gabriela Cristea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News