Carmen Brumă a explicat care sunt cele 3 beneficii ale consumului de colagen în sezonul rece.
Iarna nu este doar un anotimp al sărbătorilor, ci este și perioada în care pielea noastră are nevoie de o atenție sporită. Din fericire, există soluții adaptate pentru efectele pe care le provoacă sezonul rece și anume colagenul. Mai mult, Carmen Brumă a dezvăluit că acesta diminuează ridurile fine, protejează părul, unghiile și susține mobilitatea articulară.
1. Colagenul crește gradul de hidratare a pielii
„În sezonul rece, aerul rece de afară și aerul uscat din încăperi nu fac tocmai bine tenului, il deshidratează. Colagenul, în combinație cu acidul hialuronic, susține hidratarea din interior a pielii” , a scris Carmen Brumă pe rețele sociale.
2. Colagenul diminuează ridurile fine
„Aminoacizii din colagen sunt folosiți în procesele reparatorii și în mecanismul de înlocuire și înnoire a celulelor pielii și a țesuturilor de colagen. Suplimentarea zilnică, pe o perioadă de 8 până la 12 săptămâni, cu peptide de colagen hidrolizat are ca rezultat netezirea ridurilor, o piele mai fermă și mai suplă. De asemenea, se reduce și activitatea colagenazei, enzimă care descompune colagenul din matricea celulară” , a transmis Carmen Brumă.
Citește și: Carmen Brumă, trei sfaturi importante pentru cei cu intoleranță la gluten. De ce anume trebuie să ții cont
3. Colagenul protejează părul, unghiile și susține mobilitatea articulară
„Ajută la reducerea exfolierii unghiilor și la menținerea frumuseții și sănătății acestora. Colagenul e de folos atât pentru cei care au dureri articulare care se acutizează în sezonul rece, cât și pentru cei care fac sporturi de iarnă și își suprasolicită articulațiile”, a mai precizat Carmen Brumă.
Recent, Carmen Brumă a dezvăluit care sunt cele trei metode care te ajută să crești absorbția fierului în organism, în perioada postului. Mai exact, ceea ce trebuie să faci este să adaugi în mesele tale o sursă importantă de vitamina C, de asemenea, trebuie să eviți să bei cafea, ceai negru sau ceai verde în timpul mesei, iar a treia metodă este să încerci să prepari termic alimentele.
Citește și: Carmen Brumă, idee de mic dejun rapid. Are foarte multă proteină, vitamina C și este pentru dietă
„Iată trei metode care te ajută să crești absorbția fierului în organism din vegetale, în perioada postului.
1. Adaugă în mesele tale o sursă importantă de vitamina C, cum ar fi pătrunjel, ardei sau zeama de lămâie.
2. Evită să bei în timpul mesei cafea, ceai negru, ceai verde, deoarece taninurile obținute de acestea pot împiedica absorbția fierului.
3. Încearcă să prepari termic, să gătești alimentele care conțin acid oxalic, cum ar fi roșiile, spanacul, prazul, pentru că, astfel, vei reduce cantitatea de acid oxalic, iar absorbția fierului nu va fi diminuată”, a spus Carmen Brumă, pe rețelele sociale.
Citește și: Carmen Brumă avertizează asupra pericolelor grăsimii abdominale: „Nu ne deranjează doar estetic”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News