Carmen Brumă, alimentele periculoase pentru sănătate, dar și pentru dantură. Trebuie să le eviți neapărat

Data publicării:
Carmen Brumă, captură video Youtube, MediCOOLro
Descriere foto: Carmen Brumă, captură video Youtube, MediCOOLro

Carme Brumă a făcut lista unor alimente comune din viața modernă, care însă nu au deloc beneficii pentru organism.

Carmen Brumă a făcut topul alimentelor de care trebuie să ne ferim pentru a ne proteja cât mai mult sănătatea, dar și dantura. Multe dintre ele conțin cantități mari de zahăr, dar și de sare și, chiar dacă în primă fază par a fi niște gustări extrem de sănătoase, realitatea este cu totul alta, explică vedeta. Primul exemplu din această listă este chiar supa instant, cea la plic, care este considerată a fi o masă rapidă și gustoase de foarte multe persoane. Atenție, însă, întrucât într-un simplu recipient cu tăieței și apă se ascunde o cantitate uriașă de sare.

„Supa este sănătoasă, dar nu prea, dacă vine dintr-un plic. Ar fi trei motive: are foarte multă sare, în general supele la plic au între 0,7 și 12,8 g de sare/ 100 de g. Mănânci supă la plic, dar după, ca să înlături excesul de sare, te apuci și faci mișcare, după care iei o sticlă de apă și o bei, ca să elimini excesul de sodiu.”, a spus Carmen Brumă, în cadrul emisiunii MediCool, de pe Antena 1.

Citește și: Dependențele cu care se confruntă copiii Laurei Cosoi: „Suntem încă în control”

Pericolul ascuns din budincă

Vedeta a inclus în continuare pe lista sa și budinca, pe care multe persoane o integrează la masa de mic dejun sau chiar la gustare, pe considerentul că aceasta este, din nou, destul de sănătoasă, față de alte opțiuni din comerț. Totuși, nici această alternativă modernă nu este una ideală, mai ales consumată pe termen lung.

„Budinca are polisorbat și exces de zahăr, care există în multe produse. Acest polisorbat poate afecta mucoasa intestinală și am și un studiu pe care l-am găsit într-o revistă. El arată fix aceste efecte, la consumul în exces.”, a continuat specialista.

VEZI și: Miturile și pericolele uriașe ale zahărului. Anca Alungulesei: „Șocul asupra organismului este diferit”

Alte alimente periculoase pentru sănătate

Lista vedetei continuă cu mezelurile, care nu trebuie să depășească 50 de grame pe zi, cu granola, frecvent consumată de foarte multe persoane încă de dimineață, dar și cu energizantele, pe care au început să le consume și din ce în ce mai mulți tineri.

„Dacă depășești 50 de grame de mezeluri sau carne procesată pe zi, conform studiilor, se spune că există la consumul a peste 50 de g de mezeluri pe zi există un risc crescut a cancerului colorectal cu 18%.

Granola este, de fapt, un amestec de cereale, semințe și mult zahăr, băgate la cuptor, pentru a avea această consistență crocantă. Mănânci zahăr, acrilamidă, un produs toxic care apare la temperaturi foarte mari, care este cu potențial cancerigen, dacă depășim o anumită cantitate.

Energizantele, pentru anumite categorii de persoane, sunt folositoare, adică pentru sportivii de performanță, cei care fac foarte mult sport. În ele avem o doză măricică de cofeină și foarte mult zahăr, cam 15 g poate avea un astfel de energizant.”, mai spune ea. 

Citește și: Costul uriaș plătit de Christian Sabbagh pentru intervenția suferită de fiul său cu autism în Viena: „Câți oameni își permit?”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel