Carmen Brumă, alimentul IDEAL în perioada postului: „Ține de foame, te satură și îți asigură energie”

Data publicării:
Carmen Brumă, foto Instagram
Descriere foto: Carmen Brumă, foto Instagram

Carmen Brumă a dezvăluit care este alimentul ideal în perioada postului.

Postul Paștelui a început pe 7 martie și ține 40 de zile. Perioada postului se încheie cu o zi înainte de duminica Paștelui. Postul Mare mai este cunoscut ca fiind și cel mai greu post pentru creștini pentru că, în această perioadă ai dezlegare la pește doar de două ori: pe 25 martie, de Buna Vestire și de Florii, cu o duminică înaintea Paștelui.

Mazărea, alimentul ideal în perioada postului

Carmen Brumă recomandă persoanelor care țin post să mănânce mazăre, despre care spune că oferă sațietate dar și energie. 

„Mazărea este foarte bună în post pentru că are foarte multe fibre, ține de foame, te satură și îți asigură energie pe o durată mai mare de timp. Dacă mănânci o farfurie de mazăre cu multe legume și asociezi și o felie de pâine, în mod normal, trei – patru ore, nu îți mai este foame. Puteți adăuga, la final, după ce ați făcut mazărea, puțină drojdie de bere inactivă. Are un gust ușor de parmezan”, a spus Carmen Brumă în emisiunea Neatza de weekend, de la Antena 1

 
Cum consumăm mazărea

„Prefer mazărea cu sos de roșii pentru că sosul de roșii stimulează absorbția fierului care există în mazăre. E bine ca atunci când ținem post să combinăm sursele de proteine astfel încât să avem alimente cu proteine complete. Trebuie să avem grijă, ca la majoritatea meselor, să avem o sursă de leguminoase, adică mazăre, fasole, linte sau năut, cu o sursă de cereale sau făinoase. Cum facem acest lucru? La masa aceasta cu mazăre și suc de roșii, la care adăugăm foarte multe legume, punem și o felie de pâine. Astfel avem proteină completă. Sau facem paste și adăugăm niște boabe de mazăre. Acestea sunt soluții foarte bine când vă pregătiți mâncarea pentru post”, a mai spus Carmen Brumă, potrivit Fanatik.

Carmen Brumă, ALIMENTUL pe care îl consumă în fiecare dimineață: „Are efecte antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii”

Carmen Brumă a dezvăluit că în fiecare dimineață consumă câte o linguriță de miere Manuka, pe stomacul gol. Aceasta spune că mierea de Manuka are numeroase beneficii pentru sănătate. 


„Ca să vă fie foame dimineaţa, nu mâncaţi nimic cu 4 ore înainte de a vă culca seara. Primul lucru pe care trebuie să-l faci dimineaţa este să bei un pahar mare de apă pe stomacul gol. După somn, organismul este puternic deshidratat. Eu iau de câteva luni mierea de manuka, câte o linguriţă în fiecare dimineaţă pentru întărirea sistemului imunitar. Este un antibiotic natural foarte puternic. Are efecte antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii şi e folosită în ameliorarea unor probleme de sănătate”, a povestit Carmen Brumă, potrivit Click.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel