Carmen Brumă a tras un semnal de alarmă cu privire la riscurile asociate grăsimii abdominale, considerată una dintre cele mai periculoase forme de grăsime.
Carmen Brumă promovează un stil de viață sănătos și oferă frecvent sfaturi utile legate de fitness, nutriție și îngrijirea corpului. De această dată, antrenoarea de fitness a explicat care sunt riscurile grăsimii abdominale în exces.
„Una dintre cele mai periculoase tipuri de grăsime este grăsimea abdominală. De ce? Din mai multe motive. Unul dintre ele ar fi că grăsimea nu este doar o chestie care ne deranjează doar din punct de vedere estetic și atârnă la cântar.
Este un organ în sine, iar când vine vorba despre grăsime intraabdominală, ei bine, această grăsime secretă niște substanțe pro inflamatorii, care prin intermediul sistemului circulator ajung la toate organele și fac o grămadă de lucruri pe care nu ni le dorim și care pot duce la accident vascular cerebral, la rezistența la insulină, care e o primă etapă, la diabet de tip 2 și așa mai departe”, a avertizat Carmen Brumă.
Sursă foto: Instagram/carmenbrumaofficial
Dacă talia este mai mare de 102 cm la bărbați și 88 cm la femei, persoana are prea multă grăsime abdominală și un risc crescut pentru afecțiuni cardiovasculare și accident vascular cerebral.
„Foarte important este să vă măsurați în permanență circumferința taliei. La femei, dacă ajungeți la 88 este un mare semnal de alarmă, deci ea trebuie să fie sub 88 cm. La bărbați, circumferința taliei nu trebuie să depășească 102 cm. Dacă ați ajuns pe la 100, deja trebuie să luați măsuri.
Ca raport trebuie să aveți grijă ca dimensiunea taliei să fie mai mică decât jumătatea înălțimii. Adică, dacă ai 1,60 metri înălțime, jumătate ar fi 80. Deci talia ta trebuie să fie sub 80. Dacă ajungi la 80, atunci nu e bine, iar dacă treci de 80 e risc mare de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral și nu numai”, a spus Carmen Brumă pe pagina sa de Instagram.
Recent, Carmen Brumă a explicat pe rețelele sociale ce este grăsimea viscerală și de ce este periculoasă. Aceasta este depozitată în interiorul abdomenului și înconjoară organe vitale precum ficatul, stomacul și intestinele. Atunci când nivelul acestei grăsimi depășește o anumită cantitate devine periculoasă pentru sănătate și poate crește riscul de boli grave precum diabetul de tip 2 și bolile cardiovasculare.
„Grăsimea viscerală este o grăsime ascunsă depozitată adânc în interiorul abdomenului înconjurând organe vitale precum ficatul, stomacul, intestinele.
Când nivelul acestei grăsimi depășește o anumită cantitate, această grăsime devine periculoasă, fiind asociată cu boli precum diabetul de tip 2 sau bolile cardiovasculare.
Chiar și persoanele considerate slabe pot să aibă un nivel de grăsime viscerală mare, periculos pentru sănătate.
Nivelul de grăsime viscerală poate fi măsurat acasă cu ajutorul cântarelor cu bioimpedanță electrică.
Sunt cântare care măsoară numărul de kilograme, grăsimea viscerală, masa minerală osoasă. În total sunt nouă parametri importanți pentru o stare bună de sănătate”, a spus Carmen Brumă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News