Carmen Brumă, rețetă de pizza proteică de casă: „Rezultatul e senzațional. Are un conținut scăzut de carbohidrați”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram

Carmen Brumă propune o rețetă extrem de delicioasă și ideală pentru orice dietă.

Carmen Brumă le-a oferit fanilor săi o nouă rețetă inedită, perfectă pentru cei care-și doresc să aibă un stil de viață sănătos, să se mențină în formă și chiar să slăbească, spune celebra antrenoare de fitness. Este vorba despre pizza proteică, care, în mod normal, este considerată a fi un „pericol” pentru siluetă. Cu toate acestea, vedeta a adaptat ingredientele și modul de preparare, astfel încât să-ți satisfaci și poftele, dar să-ți ții în frâu și kilogramele în plus, în același timp. 

„Astăzi, am pentru voi o rețetă de pizza proteică foarte gustoasă, cu un conținut scăzut de carbohidrați, potrivită pentru cei care sunt într-un proces de slăbire, dar și pentru cei care vor să se mențină în formă. Aveți nevoie de o conservă de ton bine scursă de lichid, peste care adăugați două ouă, o ceapă tocată mărunt, jumătate de roșie, două linguri de mozzarella, o lingură de făină, două linguri de fulgi de drojdie inactivă. Amestecați totul, adăugați verdeață, eu ma pus pătrunjel, ceapă verde, boia de ardei dulce, câteva roșii deshidratate. Apoi, amestecul l-am pus într-o tigaie unsă cu ulei de măsline, am întins uniform și am copt pizza pe ambele părți. Acesta e blatul. Când e aproape gata, mai puneți două linguri de mozzarella, adăugați câteva felii de roșii și puneți capacul, pentru ca brânza să se topească. Rezultatul e senzațional. E o combinație care nu provoacă vârfuri glicemice foarte mari, și de aceea e potrivită și pentru cei care încearcă să-și mențină glicemia constantă.”, a dezvăluit Carmen Brumă, pe rețelele de socializare.

Citește și: Cum s-au cunoscut Adina Halas și Carmen Brumă. Se știu de 26 de ani: „Din momentul acela, prietenia noastră s-a dezvoltat foarte frumos” / VIDEO

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carmen Bruma (@carmenbrumaofficial)

Cum se ține corect postul intermitent, în cazul femeilor

Postul intermitent este un subiect din ce în ce mai dezbătut în ultima vreme, de extrem de multe persoane care își doresc rezultate spectaculoase, într-un timp scurt. Specialiștii sunt de acord cu această modalitate de slăbire, însă ce trebuie să știi este faptul că femeile trebuie să aibă o abordare diferită față de bărbați, anunță nutriționistul.

„Cum cred eu că trebuie o femeie să țină postul intermitent, astfel încât să-și mențină echilibrul hormonal, care oricum tinde să se deterioreze după 35-40 de ani, atunci când au loc schimbări hormonale naturale în corpul nostru. Din ziua 1 și până în ziua 10 a ciclului menstrual, este o perioadă în care se poate ține post intermitent până la 16 ore. Dacă vă doriți să țineți cel mai cunoscut protocol de post intermitent, adică 16 ore pauză alimentară și 8 ore intervalul în care poți să mănânci, aceasta este perioada propice. După această perioadă, între ziua 11 și 15, când are loc ovulația, ar trebui să nu depășiți 12-13 ore de post intermitent, iar din ziua 15, până în ziua 28 la fel, nu ar trebui să depășiți 13-14 de post intermitent.”, a dezvăluit Carmen Brumă pe rețelele de socializare. 

VEZI și: Carmen Brumă, rețetă de cheesecake: „Rezultatul este delicios și sănătos”. Se prepară simplu și este potrivit pentru orice dietă

Alimentele care previn osteoporoza

Mai mult, pentru o sănătate osoasă bună, trebuie să știi că un impact extrem de important îl au anumite alimente, spune Carmen Brumă, care a dezvăluit faptul că, preponderent, acest lucru este valabil pentru persoanele trecute de vârsta de 40 de ani. Aceasta a făcut și un top al celor mai importante produse pe care trebuie să le introduci în alimentația zilnică, dacă vrei să te ferești cât mai mult timp de osteoporoză. 

„Patru alimente care te ajută după 40 de ani să previi osteoporoza și să ai un sistem osos sănătos.

1. Parmezanul - o sursă foarte bună de calciu, pe care îl poți adăuga în mâncare pe post de condiment
2. Urda - pe lângă calciu are vitamina K, magneziu, dar și niște aminoacizi speciali, care se numesc ramificați și te ajută să construiești masă musculară
3. Semințele de susan - o sursă foarte bună de calciu, în special pentru vegetarieni
4. Sardinele - pentru concentrația de calciu și pentru combinația acestui mineral cu vitamina D și magneziu.”, a dezvăluit Carmen Brumă, pe rețelele de socializare. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel