Specialiștii au identificat mai multe avantaje pe care îl are consumul de carne de curcan.
Carnea de curcan a fost adesea foarte recomandată pentru persoanele care țin o dietă sau care își doresc un stil de viață echilibrat și sănătos, întrucât se bucură de un conținut caloric redus, în comparație cu alte tipuri de cărnuri. Totuși, trebuie să știi că acesta nu este singurul său beneficiu și că lista este mult mai lungă de atât.
Unul dintre cele mai mari avantaje ale consumului de curcan este acela că e bogată în proteine de calitate, cu puține grăsimi și, implicit, cu un conținut mic caloric.
"Curcanul este o sursă bună de proteine slabe, care sunt esențiale pentru creșterea și repararea mușchilor și pentru funcționarea generală a organismului", spune Mary Sabat, specialist în domeniu. "Proteinele pot ajuta, de asemenea, la sațietate și la gestionarea greutății.", notează EatThis.
Chiar dacă majoritatea produselor din carne conțin niveluri ridicate de proteine, unele opțiuni sunt mult mai bogate în grăsimi saturate și grăsimi totale, decât altele.
În funcție de nevoile și obiectivele tale, dar și de problemele de sănătate, dacă există, este posibil să te intereseze sau nu aportul de grăsimi. Dacă da, curcanul poate fi o alegere excelentă cu un conținut scăzut de grăsimi și bogat în proteine.
"Pieptul de curcan, în special, este sărac în grăsimi, în special în grăsimi saturate", adaugă Sabat. Nu numai atât, dar ea adaugă că "este, de asemenea, mai puțin caloric în comparație cu unele alte tipuri de carne".
În afară de proteine, îi vei oferi organismului tău o mulțime de nutrienți importanți, atunci când alegi să incluzi în alimentația ta carnea de curcan.
"Curcanul conține diverși nutrienți esențiali, inclusiv vitaminele B3 (niacina), B6 (piridoxina), B12 (cobalamina), seleniu și zinc", spune Sabat. "Acești nutrienți joacă roluri importante pentru metabolism, în funcția imunitară și în sănătatea generală."
În mod clar, vitamina B12 a fost legată de o mai bună funcționare a sistemului imunitar și de capacitatea de a ajuta la combaterea infecțiilor virale și poate contribui, de asemenea, la îmbunătățirea stării de spirit și a funcției cerebrale.
S-a constatat, de asemenea, că zincul ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar și la funcționarea generală a metabolismului.
Așa cum am menționat deja, curcanul conține o multitudine de nutrienți puternici de care organismul tău are nevoie zilnic. Printre aceștia, se numără seleniul.
"Seleniul este un mineral esențial care acționează ca un antioxidant, protejând celulele de daune și susținând un sistem imunitar sănătos", spune Sabat.
Dincolo de asta, seleniul este, de asemenea, vital pentru sănătatea tiroidei tale.
Un alt nutrient important de care organismul tău va avea parte, când mănânci curcan este niacina, cunoscută și sub numele de vitamina B3. Într-o porție de piept de curcan, veți obține aproximativ 62% din valoarea zilnică de niacină.
„Niacina, care se găsește în multe produse de origine animală, este un nutrient important pentru lucruri precum repararea ADN-ului și joacă un rol în menținerea sănătății pielii", spune Sabat.
Acest nutrient a fost, de asemenea, legat de o mai bună sănătate a inimii și a vaselor de sânge, precum și de potențialul de a ajuta la scăderea riscului de boli cardiovasculare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News