Sațiosi si foarte gustoși, cartofii umpluti la cuptor sunt de nerefuzat.
Iată o reţetă de cartofi umpluţi cu telemea şi şuncă. Este o rețetă extrem de simplu de realizat şi extrem de gustoasă.
Ingrediente:
- 8 cartofi potrivit de mari
-200 g unt
-100 g telemea de oaie
- 150 g caşcaval
-150 g şunculiţă afumată
-1/2 linguriță verdeaţă uscată (cimbru)
-sare
- piper
-câteva fire de verdeaţă proaspătă
Mod de preparare: Cartofii se spală şi se pun în folie de aluminiu, după care se pun în tavă și se dă la copt cuptorul încins, aproximativ o oră. Untul se pune într-un castron şi se freacă spumă. Se condimentează după gust cu sare şi pier şi se aromatizează cu verdeaţa uscată. Se pune pe o folie din aluminiu şi se mulează în formă de baton. Se lasă apoi o oră, la rece, să se întărească. Cartofii copţi se taie în două şi se presară cu telemea rasă, şunculiţă afumată tăiată felii şi caşcaval ras. Se pune apoi câte o bucată din untul aromat deasupra, să se topească încet. Se ornează cu verdeaţă tocată mărunt, opțional.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News