Cartofii dulci ar putea fi considerați aliați ai sănătății. Aceste delicatese au numeroase beneficii și țin la distanță mai multe boli.
Îmbunătățesc digestia
Potrivit unui studiu din 2017, publicat în Functional Foods in Health and Disease, consumul de cartofi dulci a fost asociat cu o îmbunătățire a bacteriilor intestinale benefice.
Reduc riscul apariției crampelor musculare
Cartofii dulci conțin de două ori cantitatea de potasiu găsită într-o banană, ceea ce vă poate reduce riscul de crampe legate de deficitul de potasiu.
Îmbunătățesc vederea
Cartofii dulci sunt bogați în vitamina A și vitamina C, care susțin sănătatea vederii.
Conform cercetărilor efectuate de Academia Americană de Oftalmologie, beta-carotenul găsit în alimente precum cartofii dulci a fost asociat cu o scădere a a problemelor de vedere în rândul persoanelor cu retinis pigmentar, care poate provoca orbire nocturnă și pierderea vederii periferice.
Susțin sistemul imunitar
Cartofii dulci sunt extrem de bogați în vitamina A, dar sunt și în vitamina C. Ambele vitamine îmbunătățesc sistemul imunitar și vă ajuta să luptați împotriva infecțiilor, potrivit unui studiu publicat în revista Nature Reviews Immunology. Deficitul de vitamina A a fost legat de scăderea imunității, în special în cazul infecțiilor gastrointestinale și respiratorii.
Scad colesterolul
„Cartofii dulci sunt bogați în fibre, ceea ce poate ajuta la scăderea colesterolului LDL”, spune Diana Gariglio-Clelland, dieteticianul de la Next Luxury.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News