Dușul regulat este, evident, un obicei sănătos. Deci, un duș suplimentar pe zi poate părea mai degrabă un lucru bun. La urma urmei, dușurile curăță corpul. Cu cât mai curat, cu atât mai bine, nu?
Ei bine, nu neapărat. Ideal ar fi să faci duș pentru a te menține curat, dar nu atât de des încât să-ți usuci pielea.
Deci cât de des ar trebui să faci baie? S-ar putea să nu fie atât de des pe cât crezi.
Pielea normală are un strat protector de ulei și un echilibru de bacterii „bune” care vă ajută să vă protejați pielea de uscăciune și germeni. Dacă îl curățați prea des, în special cu săpunuri dure și cu prea multe repetări, puteți îndepărta acest strat, ceea ce duce la piele uscată, iritată și mâncărime. Acest lucru poate provoca crăpături în piele care permit germenilor și alergenilor să treacă prin infecții ale pielii sau reacții alergice.
În plus, sistemul imunitar al corpului tău are nevoie de o anumită stimulare din partea germenilor, inclusiv a celor care trăiesc pe pielea ta. Dacă îi curățați prea repede, corpul dumneavoastră nu are șansa să producă anticorpii care protejează împotriva lor.
Săpunurile antibacteriene se pot adăuga de fapt la acest aspect prin distrugerea protecției bacteriene naturale împotriva mai multor germeni infecțioși de pe piele, care sunt mai greu de tratat. Acest lucru poate face o diferență și mai mare la copii pe măsură ce corpul lor se dezvoltă. De aceea, unii pediatri și medici de piele recomandă să nu faceți baie zilnic la copii.
Ei bine, prietenii, familia și colegii tăi s-ar putea să te informeze mai întâi despre cea mai evidentă problemă: mirosul. Deși nu există nimic în mod normal nesănătos în a te plimba cu un miros puternic corporal, s-ar putea să nu fie bine pentru a-ți construi relații sănătoase cu oamenii de acasă, de la școală și de la serviciu.
Dar există și unele probleme de sănătate și de piele care pot apărea. Acumularea de uleiuri poate provoca o acumulare a bacteriilor care cauzează acneea. Murdăria și pielea moartă se pot adăuga la problemă prin înfundarea porilor. Concluzia: Prea puțină baie ar putea însemna mai multe coșuri. Acumularea de uleiuri poate cauza și alte probleme ale pielii: descuamarea pielii de pe scalp (mătreață) și apariția afecțiunilor existente ale pielii, cum ar fi eczema.
Citește continuarea pe DC NEWS
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News