Cât de des trebuie să ne spălăm părul. Dr. Pavelina Andrei: „Un nivel de sebum pe scalp este necesar pentru protecție”

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Dr. Pavelina Andrei, medic Specialist Dermato - Venerologie, Doctor în Știinte Medicale a fost invitata Georgianei Ioniță, într-o nouă ediție a  „Pastilei de frumusețe”, la Spectacola, DC News și DC Medical. 

Dr. Pavelina Andrei, medic Specialist Dermato - Venerologie, Doctor în Știinte Medicale a fost invitata Georgianei Ioniță la „Pastila de frumusețe”, unde a dezvăluit cele mai importante informații pe care trebuie să le știm despre îngrijirea părului. Extrem de multe persoane se confruntă cu căderea neplăcută a firului de păr, iar la bază sunt extrem de multe probleme, spune specialista. Partea bună însă este că există și foarte multe soluții, pe care medicul dermatolog este cel în măsură să le ofere. 

„Ca soluții, avem corectarea deficitului nutrițional, în cazul în care depistăm această problemă, corectarea anemiei, dacă ea este cauza, prin vitaminele, mineralele necesare de care organismul are nevoie și, bineînțeles, sunt și tratamentele topice, pe bază de substanță activă, care, aplicate la nivelul scalpului, au o substanță foarte bună, testată și dovedită de mult timp. În cazul în care nu avem rezultate după aceste intervenții, putem să facem injectări la nivelul scalpului pe bază de vitamine, oligominerale și oligoelemente, care sunt absolut esențiale pentru stimularea creșterii firului de păr. Ne referim la vitaminele din gama B-urilor, sunt cele mai frecvent folosite și pe ultimul loc aș lăsa implantul de păr.”, a declarat Dr. Pavelina Andrei, medic Specialist Dermato - Venerologie, în cadrul emisiunii Pastila de frumusețe.

Citește și: Elisabeta Lipă, truc de îngrijire a părului. Ingredientul MINUNE pe care îl folosește de ani de zile : „Îl hrănesc de la rădăcină”/ EXCLUSIV

Cât de des trebuie să ne spălăm părul

Un alt subiect destul de controversat este cel care ne spune cât de des ar trebui să ne spălăm părul. Specialista spune astfel că dacă facem asta prea des, scalpul va avea de suferit, într-un fel sau altul. 

„Un ritm normal de spălare a scalpului este la 4-5 zile. Este adevărat că sunt persoane care obișnuiesc să facă asta zilnic sau la două zile. Nu este neapărat bine, pentru că un nivel de sebum pe scalp este necesar pentru acest echilibru de protecție. Acel nivel de sebum ne protejează noul scalpul. Dacă este perturbat și ne spălăm mai des, atunci acel echilibru nu mai există și se întâmplă să apară tot felul de afecțiuni: exces de sebum la nivelul scalpului, adică acel păr gras, sau ne putem confrunta cu reversul, un păr foarte uscat. Ciclul normal este deci la 4-5 zile.”, a continuat specialista.

Te poate interesa și: Cauzele principale ale căderii părului: „Aceste lucruri se pot reflecta la nivelul firului de păr”. Când trebuie să ne alarmăm

Cum se aplică corect balsamul de păr

De asemenea, femeile nu ar trebui să-și aplice niciodată balsamul pe scalp, avertizează Dr. Pavelina Andrei.

„Balsamul se folosește doar pe lungimea firului de păr, niciodată pe scalp, iar nivelul de șampon pe care îl folosim nu trebuie să fie în exces, iar pe de altă parte, trebuie să fie adaptat scalpului nostru. Și pentru acest lucru este necesară o vizită la medicul dermatolog, pentru a vedea ce tip de șampon ni se potrivește.”, a mai spus aceasta.

Mierea de albine, uleiurile sau gălbenușul, posibile tratamente pentru păr

Extrem de multe persoane în ziua de astăzi apelează la trucuri simple, când vine vorba de îngrijirea părului, dar și la ingrediente pe care le au la îndemână, în casă. Aceste lucruri nu sunt greșite, spune specialista, care a dezvăluit faptul că totul trebuie să fie făcut cu moderație. 

„Atât timp cât persoanele testează anumite produse și nu le lasă două ore la nivelul scalpului, acestea nu ar trebui să afecteze. Uleiurile, mierea, gălbenușul sunt doar alimente îmbogățite cu minerale și vitamine. Rău nu au cum să facă. Dacă ne referim la usturoi, care irită și îl lăsăm mai mult la nivelul scalpului, m-aș îndoi să nu afecteze. Trebuie adaptate, dar nu vor face rău, dacă le lăsăm o perioadă de timp mai scurtă.”, a declarat Dr. Pavelina Andrei.

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel