Cât de sănătos este, de fapt, tonul la conservă pentru sănătate. Riscurile la care te supui când îl consumi

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Specialiștii au vorbit despre beneficiile, dar și despre efectele negative pe care tonul la conservă le are asupra sănătății.

Într-o lume perfectă, ați putea mânca o bucată proaspătă de somon direct din cuptor oricând doriți sau un file de ton perfect prăjit. Dar știm cu toții că peștele proaspăt poate fi scump și uneori dificil de prepara, mai ales dacă sunteți pe fugă. Dacă vă doriți însă să simțiți aromele peștelui, precum și beneficiile sale pentru sănătate, dar nu vă puteți permite întotdeauna să îl preparați proaspăt, să optați pentru ceva precum tonul în conservă este o alegere utilă. Dar și aici există extrem de multe teorii, notează EatThis.

Tonul la conservă poate fi o sursă bună de proteină și un impuls și grăsimi sănătoase, dar are, de asemenea, o reputație proastă, pentru că este mai mare în sodiu ca multe alte alimente conservate, precum și pentru că poate duce la expunerea la mercur. Mercurul, care se găsește în multe tipuri diferite de pește și fructe de mare, reprezintă o preocupare din ce în ce mai mare printre oameni, din cauza impactului pe care îl poate avea asupra sănătății noastre cognitive și a funcției mentale. Și, cu toate aceste gânduri opuse cu privire la consumul de ton din conservă, mulți oameni s-ar putea să se întrebe dacă merită să îl mănânce sau nu.

Te-ar putea interesa și: Mâncare contaminată cu substanțe care cauzează cancer. Ce sunt nitrozaminele. Stoica: Potențial cancerigen ridicat. Balonarea, gastrita, refluxul nu sunt normale

Beneficiile tonului conservat

Veți obține un plus de proteine

Când te gândești la proteine, mintea ta poate merge direct la ouă, pui, carne de vită și așa mai departe, dar nu uita de pește! Unul dintre principalele beneficii ale consumului de ton în conservă este că este o modalitate accesibilă și ușoară de a obține un aport de proteine. De fapt, o conservă întreagă are aproximativ 40 de grame de proteine.

Tonul este, de asemenea, considerat a fi o proteină completă, ceea ce înseamnă că poartă toți cei nouă aminoacizi esențiali, și nu toate sursele de proteine o fac. De exemplu, în timp ce peștele, ouăle, carnea de pasăre, carnea de vită, tofu sunt proteine complete, lucruri precum nucile, legumele și leguminoasele sunt incomplete. Acest lucru nu înseamnă că proteinele incomplete nu sunt importante, ci doar că este necesar să obțineți o combinație din ambele. Nu numai că tonul conține o mulțime de proteine, dar este de fapt alcătuit aproape în întregime din acest nutrient. Acest pește este extrem de sărac în grăsimi și carbohidrați și este alcătuit din aproximativ 90% proteine.

 

Puteți susține sănătatea creierului și a ochilor

La fel ca multe alte tipuri de pește și fructe de mare, conservele de ton au un conținut ridicat de acizi grași omega-3, iar acest tip sănătos de grăsime are o listă lungă de beneficii potențiale. În primul rând, studiile au arătat că un consum alimentar de omega-3 poate avea un impact pozitiv asupra depresiei și stării de spirit generale, precum și să ajute la încetinirea declinului cognitiv legat de vârstă. Rapoarte de cercetare recente au concluzionat, de asemenea, că omega-3 pot ajuta la sănătatea cardiovasculară prin reducerea colesterolului, ajutând la reducerea cheagurilor de sânge și la scăderea inflamației.

Datorită acestor acizi grași omega-3 sănătoși care se găsesc în pești precum tonul, Asociația Americană a Inimii recomandă două porții de pește pe săptămână. Atunci când trebuie să respectați această sugestie într-un mod rapid și ușor, conservele de ton sunt alegerea perfectă.

 

Efecte secundare ce pot apărea

S-ar putea să mâncați prea mult sodiu

Un potențial efect secundar al consumului de conserve de ton este faptul că multe mărci sunt bogate în sodiu. Consumul unor cantități mari de sodiu din când în când nu ar trebui să aibă un efect prea mare asupra sănătății tale, dar consumul constant de prea mult sodiu poate duce la hipertensiune arterială și probleme cardiovasculare.

Această cantitate de sodiu poate să nu pară prea mare la început. Dar, având în vedere că doza zilnică recomandată este de cel mult 2.300 miligrame de sodiu, o gustare centrată pe tonul din conservă vă poate face să depășiți cu ușurință limita zilnică. 

Puteți consuma o mulțime de grăsimi la o singură masă

Tonul la conservă vine fie în apă, fie în ulei și, în timp ce varietățile în ulei vin cu o aromă mai mare și o textură mai delicioasă, acesta poate adesea să conțină un pic prea multă grăsime pentru o singură gustare. Deși este așezat în 10 grame de ulei de măsline, care este un ulei sănătos pentru inimă, cunoscut pentru a ajuta la scăderea riscului de boli cardiovasculare, poate contribui, de asemenea, la creșterea procentului de grăsimi totale într-o singură ședință.

VEZI și: „Îngrașă foarte tare”. Gustarea care îți sabotează silueta. Bilic: Atenție mare la cantitate, mâncați cât încape într-o palmă



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel