Carnea de pui poate fi foarte pretențioasă, motiv pentru care trebuie să o depozitezi corespunzător și să fii atent la momentul în care se strică.
Puiul este principala sursă de proteină în foarte mule locuințe. Îl includem în majoritatea felurilor principale, în ciorbe și uneori își face prezența chiar și la masa de mic dejun.
Cu toate acestea, această sursă sănătoasă și delicioasă de proteine prezintă un risc ridicat de contaminare bacteriană, dacă nu este depozitat la condiții optime. De aceea, este foarte important să păstrezi și să gătești puiul așa cum trebuie, pentru că, în caz contrar, ar putea deveni o sursă de toxiinfecție alimentară, lucru pe care nimeni nu și l-ar dori, firește.
Toată lumea depozitează puiul în frigider, însă foarte multe persoane se pot întreba cât timp poate sta acesta la rece, astfel încât să nu ne pună în pericol sănătatea, iar articolul de față o să te ajute să pui capăt acestor curiozități, notează Heathline.
Te-ar putea interesa și: Fructul care previne îmbătrânirea pielii și ajută la longevitatea vieții. Beneficiile sale sunt uimitoare
Potrivit specialiștilor, puiul crud poate fi păstrat în frigider aproximativ 1-2 zile. Același lucru este valabil și pentru curcanul crud și alte păsări de curte. Cu toate acestea, carnea de pui gătită poate rezista la rece aproximativ 3-4 zile, ceva mai mult, decât în primul caz.
În plus, puiul crud este cel mai bine depozitat într-un recipient etanș, pentru a preveni scurgerea sângelui și contaminarea altor alimente. Puiul gătit trebuie refrigerat într-un recipient etanș.
Dacă trebuie însă să păstrezi puiul pentru mai multe zile decât cele menționate anterior, cel mai bine este să îl depozitezi în congelator.
Bucățile de pui crud pot fi păstrate în congelator până la 9 luni, în timp ce un pui întreg poate fi congelat timp de până la 1 an. Puiul gătit poate fi păstrat în congelator timp de 2-6 luni.
VEZI și: Beneficiile uimitoare ale roșiilor. Ce se întâmplă în organismul tău, când le consumi
Dacă uiți puiul în frigider pentru mai mult de câteva zile, atunci o foarte mare probabilitate ca acesta să se strice,, motiv pentru care tu trebuie să identifici neapărat acest lucru și să-l arunci. Așadar, iată câteva lucruri prin care îți poți da seama dacă s-a alterat carnea sau nu:
1. A depășit data când putea fi consumat
Atât puiul crud, dar și cel care e deja gătit, care a depășit data sugerată pe pungă de a fi consumat, este, cel mai probabil, stricat.
2. Își schimbă culoarea
Puiul crud și gătit care începe să capete o culoare gri-verzuie s-a stricat. Nu mai trebuie să stai nicio clipă pe gânduri în acest sens și trebuie să-l pui direct în coșul de gunoi.
3. Miroase diferit
Atât puiul crud, cât și cel gătit, emit un miros acid care seamănă cu amoniacul, pe măsură ce se strică. Cu toate acestea, acest miros poate fi greu de observat dacă puiul a fost marinat cu sosuri, ierburi sau condimente.
4. Are o textură ciudată
Nu în ultimul rând, puiul care are o textură vâscoasă s-a stricat. Clătirea puiului nu va distruge bacteriile. Mai degrabă, dacă faci acest lucru, poți răspândi bacteriile de la carnea de pasăre la alte alimente, ustensile și suprafețe, provocând o contaminate destul de puternică.
VEZI și: Beneficiile pepenelui roșu. Cinci efecte umitoare pentru care merită să-l consumi
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News