Cât timp are efect alcoolul în organism. În cât timp trece efectul unei beri.
Nivelul de alcool în sânge, cunoscut și sub numele de alcoolemie, rezultată în urma consumului de băuturi alcoolice. Nivelurile pot varia de la 0% (fără alcool) la peste 0,4% (un nivel potențial fatal).
Alcoolul este ingredientul intoxicant care se găsește în bere, vin și lichior. Atunci când beți o băutură care conține alcool, stomacul și intestinul subțire absorb rapid alcoolul și îl introduc în sânge. Alcoolul este o toxină pentru organism, așa că ficatul metabolizează apoi alcoolul pentru a-l filtra din sânge.
Dacă bei mai repede decât poate ficatul tău să proceseze alcoolul, alcoolemia crește și poți simți efectele beției, numită și intoxicație. În general, ficatul poate procesa aproximativ o băutură alcoolică pe oră. O băutură alcoolică este definită de obicei ca fiind 340 g de bere, 141 g de vin. Cu toate acestea, diferite beri și vinuri pot conține procente diferite de alcool.
Cantitatea de alcool din sânge poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv:
- Cantitatea de alcool pe care o beți.
- Cât de repede beți.
- Cât de multă mâncare ați mâncat înainte de a bea.
- Vârsta și greutatea
"În general, depinde și de concentrația pe care o atinge consumul acela, dar, în general, între 7 și 12 ore. Asta înseamnă că pe timpul nopții, dacă noaptea nu se mai consumă, se metabolizează și a doua zi de dimineață poți să te gândești, dacă nu a fost un consum intens și exagerat, că nu mai ești pozitiv", a declarat George Cristian Curcă, în exclusivitate pentru DC Medical.
Citește continuarea pe DC MEDICAL
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News