Doctor Mihail a dezvăluit câte minute trebuie să fierbem un ou pentru a ne bucura de toate beneficiile pe care acest aliment ni le oferă.
Ouăle sunt un aliment extrem de nutritiv și versatil, considerat o sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale. Sunt consumate în diverse culturi și formează baza multor preparate culinare. Ouăle conțin toți cei nouă aminoacizi esențiali, fiind o sursă completă de proteine. De asemenea, ajută la menținerea și repararea țesuturilor și la dezvoltarea masei musculare.
Sunt sățioase datorită conținutului de proteine, ceea ce le face ideale pentru micul dejun sau gustări, ajutând la reducerea consumului caloric pe parcursul zilei. Consumul moderat poate face parte dintr-o dietă sănătoasă. Sunt bogate în vitamine precum A, D, E, K, B2, B12 și minerale precum fosfor, seleniu și zinc. În plus, ouăle sunt o sursă importantă de colină, un nutrient care sprijină sănătatea creierului și a ficatului. Ouăle fierte sau poșate sunt cele mai bune pentru a menține calitățile nutriționale, evitând adaosul de grăsimi nesănătoase.
Te-ar putea interesa și: Carnea permisă în Postul Crăciunului. Mihaela Bilic a dezvăluit care sunt beneficiile pentru sănătate: „Dați la o parte toate miturile și prejudecățile. Mâncați cât mai des!”
Într-un videoclip postat pe pagina sa de TikTok, Doctor Mihail a dezvăluit cât timp ar trebui să fierbem ouăle pentru a ne bucura de toate beneficiile lor. Specialistul a precizat că un ou care este fiert doar două minute este foarte puțin gătit, astfel că va fi greu de digerat, iar absorbția proteinelor se va face greu. Oul fiert timp de șase minute este varianta cea mai apropiată de o bună digestie. Cu toate acestea, cele mai bune variante sunt de la opt minute în sus, oul fiind cât se poate de gătit. Astfel, cu cât este procesat mai bine termic, cu atât digestia și absorbția proteinelor se va face mai ușor.
„Ideal este ca albușul să fie complet gătit. Nu putem spune asta și despre gălbenuș, el poate să fie ușor moale. Ideal și cel mai bine absorbibil este când și gălbenușul este gătit complet. Un ou fiert timp de două minute este foarte puțin făcut. O să fie greu de digerat, iar absorbția proteinelor și digestia lor din acest ou se fa face foarte greu. Un ou gătit timp de patru minute în apă clocotită nu este complet gătit. Oul fiert timp de șase minute este deja varianta care se apropie de cea mai bună digestie. Cele mai bune variante sunt la opt minute, 10 minute și tot așa, adică oul cât se poate de gătit. Cu cât îl procesăm mai bine termic, cu atât digestia și absorbția acelor proteine o să fie mai bună”, a explicat Doctor Mihail, într-un videoclip postat pe pagina sa de TikTok.
@doctor.mihail Un ou bine gătit se digeră mai ușor, iar nutrienții din el se absorb mai bine ☝????????????⚕️
♬ original sound - doctor.mihail
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News