Cătălin Botezatu este încurcat de „tinerii care vin și nu fac nimic”. Gustul amar lăsat de cei ce vin la practică

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Youtube, Unsplash/ theXclusive, Ethan Johnson
Descriere foto: Sursă foto: Youtube, Unsplash/ theXclusive, Ethan Johnson

Cătălin Botezatu le pune la dispoziție tinerilor fabrici întregi, dar aceștia nu vor decât o hârtie.

Cătălin Botezatu a avut o apariție publică prin care a dorit să tragă un semnal de alarmă tinerilor. Nu este vorba despre toți tinerii, ci de cei care studiază design, un domeniu complicat pentru mulți care privesc din exterior. Vedeta se mândrește și cu faptul că oferă locuri de practică pentru cei care se pregătesc pentru acest drum în viață. Cu toate acestea, el este dezamăgit să vadă lipsa de inițiativa a studenților care vine și doresc doar semnătura de practică și, deși designerul vorbește doar în cazul propriei experiențe, „pe vremea sa”, se implica în cât mai multe proiecte și dormea foarte puțin, invocând faptul că pasiunea pentru domeniu îl ținea treaz zi și noapte. Mai mult decât atât, celebrul designer este foarte apropiat de generația tânără, având în vedere și că una dintre „muzele” sale este Alexandra Doicescu, o studentă de 25 de ani, la Medicină.

Cei care vin la atelier îl încurcă și atât

El mai punctează faptul că nu exista „pauză” în activitatea sa, iar domnul Banu, maestrul lui Cătălin Botezatu de pe vremea când era doar un ucenic, nu era o persoană cu care vedeta să se înțeleagă, fiind în constante tensiuni. DIferența pe care o subliniază artistul face referire la faptul că tinerii care îi vin la atelier nu au ambiție și nu depun muncă, deși au la dispoziție absolut toate resursele, cel puțin așa spune vedeta.

”Cel puțin pentru bărbați era domnul Banu cu care mă certam toată ziua, dar ce putea să facă omul ăla. Am lucrat pentru miniștrii, pentru Guvern, pentru actori, pentru celebrități. Stăteam până la 3-4 dimineața, o luam de la capăt a doua zi, nu exista program, dar exista acea pasiune. Era pasiunea că îmbrăcam pe nu știu cine. Spre exemplu, l-am îmbrăcat pe domnul Meleșcanu. Era unul dintre clienții noștri și arăta impecabil. Și bineînțele că știa să poarte costumul. Cei din generația de azi vin în atelier să încurce pe acolo și apoi să le dai o semnătură că au făcut practică. Nu vor să învețe, nu vor să facă nimic. Eu le ofer la fabricile pe care le am șansa să facă ceva. Le-am dat materiale, le-am oferit anumite linii pe care se poate lucra să-și facă colecții, dar nu vor. Au fost câțiva, dar apoi li s-a urcat la cap. Bineînțeles cum li s-a urcat, așa le-a și căzut și asta e”, a precizat designerul, potrivit Ego.ro

Opțiunea prezentată de Botezatu pentru tinerii care doar „încurcă”

Pe de altă parte, designerul  oferă și o opțiune tinerilor care „vin mai mult să încurce”, și le spune că ar trebui să reducă timpul petrecut pe social media și să citească mai mult, să se implice mai mult în propria dezvoltare personală.

”Lăsați Tik Tok-ul și puneți mai mult mâna pe carte, puneți mai mult mâna pe niște cărți de artă, de cultură, vizitați. Știți ce fac eu? Am citit foarte mult în tinerețe, recunosc, dar acum nu mai am așa mult timp. Am o mie de cărți deschise, noroc că nu mă caută neamțul (nr. Alzheimer) și știu de unde să le iau. Dar după citesc ceva, merg pe urma a ceea ce am citit, dacă ce am citit acolo, mă refer la istorie, geografie, coincide cu ceea ce văd. Sunt printre puținele persoane care a mers în toate centrele energetice și solare ale lumii, am studiat toate religiile. Am fost acuzat că mi-am schimbat religia, că sunt budist, kabala. Nu. Am vrut să văd ce au de spus aceste religii și dacă am găsit ceva mi-am însușit acele chestii ca pe niște exemple pozitive, dar nu mi-am schimbat religia”, a mai declarat Cătălin Botezatu pentru sursa precizată.

Cu toate acestea, deși diferențele dintre generații reprezintă sensuri diferite pentru cei tineri și cei cu câteva generații peste, „implicarea” putem spune că rămâne unul și același termen, cu aceeași semnificație. Deși Cătălin Botezatu invocă propria sa experiență din tinerețe, niciun dintre studenții care au fost în atelierul său nu au îndrăznit să comenteze această perspectivă a designerului. Cu atât mai mult, vedeta s-a evidențiat foarte mult prin dedicarea și implicarea constantă de-a lungul anilor, un fapt care poate fi un exemplu pentru cei care doresc să urmeze cariera în modă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel