Nutriționistul și antrenorul Cătălin Croitoru a vorbit despre consumul de carne și efectele pe care le are asupra organismului uman.
Cătălin Croitoru, nutriționist și antrenor, a vorbit despre obiceiurile alimentare mai puțin sănătoase pe care le au oamenii, dar și despre efectele consumului de carne asupra organismului uman. Acesta a dezvăluit de câte mese pe zi avem nevoie pentru a ne simți în formă, dar și care este intervalul orar cel mai potrivit la care ar trebui să mâncăm pentru a ne ajuta organismul să se regenereze și detoxifieze.
„Suntem prizonieri până în momentul în care alegem să nu mai fim prizonieri. Suntem bombardați de industria alimentară și nouă ni se pompează să mâncăm trei mese pe zi, să mâncăm anumite alimente care sunt presupuse a fi mai sănătoase decât altele. Nu este deloc așa. Adevărul este că, până la 30 de ani e ok să mănânci trei mese pe zi, după 30 de ani, două mese sunt suficiente, iar după 40 de ani, o singură masă este suficientă. Depinde și de tipul de activitate. Dacă vrea cineva să fie sănătos, un singur lucru pe care trebuie să îl facă este să păstreze între mese 6-8 ore. Corpul tău are timp să se detoxifieze, să se curețe de toate lucrurile care nu îi sunt bune și să se regenereze”, a precizat Cătălin Croitoru, invitat la emisiunea „DC Anima”.
În plus, Cătălin Croitoru a vorbit despre consumul de carne și efectele asupra corpului uman. Nutriționistul a precizat faptul că, încă din cele mai vechi timpuri, oameni vânau și consumau carne, dar nu pentru efectele benefice ale acestui aliment, ci din nevoia de a se hrăni. De-a lungul timpului, omenirea a evoluat, iar consumul de carne nu mai este o necesitate. De asemenea, antrenorul a explicat procesul prin care trece carnea în organismul nostru. Totodată, a vorbit despre carnea procesată, aceasta fiind greu digerată, corpul nostru consumând o cantitate semnificativă de energie pentru a o elimina.
„Strămoșii care mâncau carne nu aveau agricultura pe care o avem noi acum. Ei nu aveau posibilitatea și cunoștințele de a face dintr-o grădină o gamă largă de fructe și legume. Ei mâncau carne pentru că nu aveau alte posibilități. Du-te unde sunt eschimoșii și spune-mi de unde ar fi putut ei să își ia legume. Și atunci sunt obligați să vâneze. Vino în România și du-te într-o zonă de câmpie și o să vezi că oamenii au stat mai mult pe grâne și pe legume. Cei care spun că noi suntem carnivori, nu iau în considerare că nu noi suntem carnivori, ci strămoșii mâncau pentru că erau nevoiți. Legat de sănătate, trebuie să știm ce se întâmplă cu carnea odată ce am ingerat-o. Dacă iei o bucată de carne și o lași aici pe birou până mâine, ce crezi că se întâmplă cu ea? Începe să intre în putrefacție. Ce crezi că se întâmplă în interiorul nostru odată ce am mâncat carne? Va începe să genereze bacterii, iar corpul nostru va lupta mai mult ca să țină în echilibru bacteriile nocive în raport cu cele benefice. Carnea procesată vine cu alte chestii. Sunt foarte multe chimicale pe care corpul nostru nu doar că nu le recunoaște, dar depune efort ca să le elimine. Hai să ne gândim cum te simți după ce ai mâncat carne. Ești sprinten și vrei să te distrezi sau vrei să stai tolănit, să zaci? Noi mâncăm din mai multe motive: de poftă, din principiu, de plictiseală, din frică, din obișnuință”, a declarat Cătălin Croitoru.
Te-ar putea interesa și: Mihaela Bilic îi mitraliază pe americani: Ne spun să consumăm așa ceva! Doamne ferește!
Nutriționistul Cătălin Croitoru a vorbit și despre legătura din om și animal, explicând faptul că atunci când mâncăm carne, preluăm energia și emoția pe care animalul a avut-o înainte de a fi sacrificat. Un lucru mai puțin cunoscut de oameni, conform nutriționistului, este că vacile presimt momentul în care urmează să fie sacrificate, fapt pentru care omul va lua această emoție negativă din carnea consumată.
„Vei fi mult mai atent dacă reduci consumul de carne. Pentru că în momentul în care mănânci carne, scade efectiv energia care se duce spre creierul nostru. Un lucru pe care l-ar putea face cineva care nu poate să renunțe la carne acum, este să schimbe carnea. Cu cât te duci în scara evolutivă mai aproape de noi, cu atât îi va fi corpului mai dificil să asimileze. Preiei emoția pe care animalul a avut-o. Ceea ce nu vedem noi este modul în care sunt sacrificate. Vaca simte când este pe punctul de a fi sacrificată. Uită-te în locul unei vite, este ceva extrem de uman”, a adăugat Cătălin Croitoru, nutriționist și antrenor.
Te-ar putea interesa și: Chef Adi Hădean, avertisment cu privire la consumul de pepene. Ce spune nutriționistul Cristian Mărgărit
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News