Cătălin Măruță și Mihaela Bilic s-au contrazis în direct, la TV, din cauza conservelor. În timp ce medicul nutriționist a susținut consumul acestora, prezentatorul TV a venit cu argumente contra. După emisiune, telespectatorii l-au criticat pe Cătălin Măruță.
Mihaela Bilic a fost invitată în emisiunea lui Cătălin Măruță, unde a vorbit despre consumul de conserve. În timp ce medicul nutriționist a susținut consumul acestora, prezentatorul TV a avut notat pe foi diverse contraargumente. Mai mult, acesta a prezentat și un studiu al Comisiei Europene care vorbește despre toxicitatea cutiilor de conserve.
Potrivit specialiștilor americani: „alimentele ambalate în conserve, fie că este vorba de pește, pate de ficat ori carne, pot fi foarte nocive pentru consumatori. Riscul vine din ambalajele alimentare, în special cutiile de conserve. Cutiile metalice de conserve sunt concepute dintr-un material plastic care are drept scop prevenirea ruginii și menținerea produselor cât mai proaspete”. În cele din urmă, spiritele s-au încins în platou.
După emisiunea, medicul nutriționist a pus o poză cu Cătălin Măruță pe rețelele sociale, cu descrierea: „Azi la Măruță am desfăcut conserve. Și am ajuns la concluzia că nu există o metodă mai simplă și mai ieftină pentru a consuma leguminoase precum fasolea boabe sau mazărea, sau pește cu omega 3 precum sardina! Decât să mâncați alte prostii în pauza de prânz, mai bine puneți în geantă o conservă de ton și niște legume proaspete, ține de foame și e sănătos”.
Internauții, care au văzut emisiunea, nu s-au abținut și l-au criticat pe Cătălin Măruță pentru atitudinea pe care a avut-o în direct, la TV.
„M-a enervat Măruță!!! Nu v-a lăsat să vorbiți”; „Doamnǎ mulțumesc pentru sfaturi. Sper că ați primit scuze de la moderator”; „Măruță m-a enervat teribil. Neinspirată atitudine!”; „Mi-a plăcut azi de dumneavoastră..ce nu mi-a plăcut..atitudinea lui Măruță, se vedea că nu știe mare lucru, dar o ținea pe-a lui”, au fost doar unele dintre comentariile internauților la postarea medicului nutriționist Mihaela Bilic.
Vezi această postare pe Instagram
Vă prezentăm o parte din discuția pe care Cătălin Măruță și Mihaela Bilic au avut-o pe tema conservelor:
Cătălin Măruță: Mihaela, conserva asta e valabilă, uite, până în 2027, deci poți să o ții încă 3 ani în raft.
Mihaela Bilic: Dar nu este un lucru rău, pentru că avem un mediu perfect steril. Ea este sterilizată prin fierbere și atunci ea ține mult timp. Poate să fie păstrată la temperatură ambiantă. vorbim de conservele de mazăre, fasole boabe, pește. Ele stau în cămară cu anii. Nu se strică. Este o metodă ieftină și la îndemâna oricui de a păstra lucrurile pe o perioadă lungă.
Cătălin Măruță: Dar fii atentă! Eu nu am studii medicale, cum ai tu. Am căutat pe Google, nu că a scris nu știu cine. Am găsit o chestie discutată de Comisia Europeană. Ei vorbesc despre toxicitatea cutiilor de conserve.
Mihaela Bilic: Depinde, aici probabil există și cutii care nu respectă niște norme.
Cătălin Măruță: Scrie așa: «Potrivit unui studiu recent al specialiștilor americani, alimentele ambalate în conserve, fie că este vorba de pește, pate de ficat ori carne, pot fi foarte nocive pentru consumatori.
Riscul vine din ambalajele alimentare, în special cutiile de conserve. Cutiile metalice de conserve sunt concepute dintr-un material plastic care are drept scop prevenirea ruginii și menținerea produselor cât mai proaspete».
Mihaela Bilic: În principiu conserva aia care era și pe vremea războiului, apropo de mâncare conservată, era făcută din tablă. Acum dacă noi punem în interiorul conservei de metal și niște folie de plastic, care nu știu exact de ce trebuie pusă, ca să dea mai bine ca aspect, nu știu să spun asta. Întorcându-mă la conserve, culmea este că tabla și fierul din conservă îmbogățește preparatul în fier.
Cătălin Măruță: Tu zici că e bine că iei fierul din conservă. Nu vreau să te contrazic, tu ai studii medicale, tu ești doctor, tu știi. (...) Vreau să te întreb ceva, eu sunt de acord cu tine că economisim, că nu risipim mâncare, e mai mai ieftină, că își permite toată lumea. Sunt de acord cu tine. Oamenii sunt încântați și se bucură.
Lasă-mă un pic să te întreb și eu ceva, ca să fie dialog, nu monolog. Cei de la Comisia Europeană spun că e toxică. Sunt nebuni? Prof. Univ. Dr. Dan Vodnar a zis o chestie, am găsit-o întâmplător, legat de conserve. A zis că de fiecare dată când cineva consumă un produs ambalat este foarte probabil că ingeră cantități mici de bisfenol, un compus utilizat în industria plasticului alimentar și care a fost în atenția autorităților de mulți ani.
Citește mai departe aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News