Cătălin Scărlătescu le propune tuturor o rețetă delicioasă de sarmale.
Sarmalele se află printre cele mai populare rețete din bucătăriile românești. Și, tocmai din această cauză, ele sunt „vedetele” și pentru mai mulți bucătari chefi celebri, care și-au dezvăluit rețetele, de-a lungul timpului. Cătălin Scărlătescu le propune acum gospodinelor și nu numai, propria rețetă de sarmale și promite că rezultatele vor fi unele dintre cele mai gustoase.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Prima dată, se toacă mărunt ceapa, după care aceasta se pune la călit într-o tigaie, până când prinde o culoare ușor aurie. După acest pas, urmează prepararea cărnii pentru umplutură, ce trebuie amestedcată cu orezul spălat, cimbru, sare și piper. După ce am terminat, pregătim frunzele de varză murată și începem să împăturim sarmalele, spune cheful bucătar.
„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, a mărturisit Chef Cătălin Scărlătescu, potrivit spynews.
După ce am terminat de împachetat toate sarmalele, acestea vor fi puse într-o oală, unde nu trebuie să uităm să adăugăm și niște afumătură, pentru un gust și mai delicios. Acesta este trucul peste care bucătarul chef nu trece niciodată. Sarmalele sunt lăsate la fiert în jur de patru ore, până când carnea, dar și frunza, devin perfect fierte.
”Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, a mai spus bucătarul.
Cătălin Scărlătescu este astăzi unul dintre cei mai cunoscuți bucătari chefi din România, însă puțină lume știe cuma a ajuns acesta să profeseze în această meserie.
„Am văzut că şeful bucătar era cel care avea cea mai tare maşină, cea mai frumoasă casă, cel mai bine îmbrăcaţi copii şi mi-am zis că asta vreau să fiu şi eu. În anii 90 am plecat în Germania, apoi m-am întors şi am plecat pe mare, unde am lucrat ca stewart pe un vapor cargo şi am văzut lumea.
M-am plimbat din Hong Kong până-n Brazilia. Am văzut vreo 50 şi ceva de ţări, şi nu câte trei-patru ore, cum le văd cei de pe croazieră. În niciun port n-am stat mai puţin de 4 zile.
Apoi, am plecat iar în Germania, unde am început încet, încet să lucrez în restaurante pretenţioase, de top, printre care Kempinski Sporting Club Badsarrow, a urmat Filippo Nisi în Koln.
M-am întors în România şi am devenit şeful bucătar în anul de glorie al unui restaurant de top după care am fost Executive Manager la Museum, în Cotroceni, am devenit copartener cu un prieten foarte bun italian, la un restaurant , iar de 6 ani lucrez la un alt restaurant de renume”, povestea chef Scărlătescu într-un interviu pentru csid.ro, citat de VIVA!
Cătălin Scărlătescu a renunțat DEFINITIV la un aliment. A reușit să slăbească peste 30 de kilograme
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News