Cătălin Scărlătescu și-a dezvăluit rețeta de paste cu fructe de mare.
Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit o rețetă perfectă de paste cu creveți, scoici și ardei gras. Este un preparat care se gătește extrem de rapid, cu doar câteva ingrediente de bază și e foarte sățios. Mai mult, celebrul bucătar chef promite că gustul va fi pe măsură, iar pentru a obține cremozitatea dorită, este nevoie să adaugi și un ingredient secret. Așadar, mai jos găsești rețeta pas cu pas propusă de Scărlătescu, care are o aromă și un gust aparte.
Ingrediente:
• 400g paste;
• 8 - 10 căței de usturoi;
• 1 ardei iute;
• 1 legătură pătrunjel;
• 1 ardei gras roșu;
• 2 roșii;
• 100g creveți;
• 100g scoici;
• câteva frunze de busuioc;
• 50g unt;
• ulei de măsline;
• sare și piper.
Mod de preparare:
„Într-o oală, se pune apa pentru paste la fiert. Când apa clocotește, adăugăm pastele. În timp ce pastele fierb, ne apucăm de sos. Se pune o tigaie la încins pe foc și se pune uleiul de măsline. Adaugăm usturoiul zdrobit în tigaie, apoi ardeiul iute, feliat. Se toacă legătura de pătrunjel și se pune jumătate, în tigaie. Se feliază ardeiul gras și se adaugă și el în tigaie. Când s-au înmuiat puțin feliile de ardei, se adaugă creveții și scoicile. Pentru cremozitate, se adaugă untul. Se pun apoi roșiile tăiate cubulețe și busuiocul rupt cu mâna. Se gustă sosul și se sărează. Se adaugă piper și, ulterior, pastele fierte și scurse de apă. Se amestecă totul bine. La final, se adaugă restul de pătrunjel tocat și se montează în farfurie.”, a spus Cătălin Scărlătescu, pe rețelele de socializare.
Faptul că Scărlătescu este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țara noastră îi permite acestuia să acceseze cele mai ascunse trucuri și secrete din bucătăriile restaurantelor de la noi din țară. În acest sens, bucătarul a dezvăluit în cadrul unui podcast care este preparatul pe care nu ar trebui să-l comanzi sub nicio formă din restaurantele de la noi din țară, dacă nu vrei să pici în plasa celor care conduc locația. Este vorba, spune el, despre niște alimente foarte greu de accesat, astfel încât dacă alegi să le primești în farfurie, vei fi garantat păcălit.
„Dacă vrei să îți dai seama de un restaurant cât de fantastic e nu intra în restaurant, du-te în spate la gunoi și ai să vezi acolo ce scrie pe cutii. Pește de captură și vezi chestiile alea de polistiren cu numele la toate fermele din Grecia de pește. Povești cu pești de captură, cum stau 25 de greci cu undițele în mână și ți-l trimit. Nu există așa ceva, este o tâmpenie.
Foarte multe dintre restaurantele din București au păcălit clientul foarte mult timp și încă îl păcălesc," a spus chef Scărlătescu, în cadrul podcastului „Fain și Simplu”, realizat de Mihai Morar.
Tot un avertisment a lansat și către părinți, în urmă cu ceva timp, când Scărlătescu a dezvăluit care este singurul desert ce nu ar trebui servit copiilor nici măcar cu moderație. Este vorba despre un preparat extrem de îndrăgit, care nu are însă deloc beneficii asupra organismului uman, spune el.
„Nu mai dați clătite la copii, vă rog frumos! E un aluat care nu e copt, nu e fiert, nu e prăjit, nu e de niciun fel. Dacă-l strângi în mână zici că e săpun.
Îl mănânci și îți trebuie cel puțin 5 zile pentru a-l digera. De ce ai avea nevoie de o foaie de clătită să mănânci o dulceață?”, a afirmat chef Cătălin Scărlătescu la Antena 1, în cadrul emisiunii Prețul cel bun.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News