Cătălin Scărlătescu a dezvăluit care este ingredientul secret pe care îl folosește în prepararea cozonacilor.
Vine Paștele, iar cozonacul nu poate lipsi de pe masa de sărbătoare. Chef Cătălin Scărlătescu vine în ajutorul gospodinelor cu o rețetă specială de cozonac.
un kilogram de făina
250 grame de zahăr
450 grame de lapte
cinci ouă
60 grame de drojdie
300 grame de unt belgian
500 grame de nucă
200 grame de rahat
150 grame de ciocolată belgiană
30 grame de portocală confiată
30 grame de coajă de lămâie
Stafide
Prima oară se amestecă drojdia cu 100 de mililitri de lapte și 3 linguri de făină. Se lasă compoziția să crească, la cald, până ce își va dubla volumul. Laptele se pune la fiert cu zahărul, având grijă să amestecăm continuu până se dizolvă complet. Într-un vas separat, se freacă gălbenușurile cu praful de sare. Apoi, într-un bol suficient de mare, se pune făină, apoi se încorporează, treptat, în timp ce amestecăm, gălbenușurile, laptele cu zahărul topit, untul și portocala confiată. Se frământă bine până ce compoziția se omogenizează, este consistentă și elastică. Aluatul obținut se lasă la dospit în jur de o oră. După ce trec cele 60 de minute, se rupe o bucată de aluat, se întinde bine pe blatul de lucru, în formă de dreptunghi, se pune crema făcută din amestecul de nuci cu ciocolată belgiană topită, rahat și stafide și se rulează cu grijă. Rulada formată se secționează în două, pe lungime, iar cele două bucăți se împletesc și se ung pe deasupra cu ou și se așază într-o formă specială pe care am tapetat-o, înainte, cu unt și făină. Înainte de a fi băgat la cuptor, se mai lasă la dospit timp de două ore. După ce a crescut, tava se pune la cuptorul setat la 160 de grade Celsius, pentru 45 de minute sau chiar o oră, potrivit SpyNews.
Rețetă Ciorbă de miel. TRUCUL lui Cătălin Scărlătescu, moștenit de la bunica sa
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News