Cătălin Scărlătescu - retetă specială de COZONAC. Ingredientul secret al celebrului Chef

Data actualizării: | Data publicării:
Cătălin Scărlătescu - retetă specială de COZONAC. Ingredientul secret al celebrului Chef. Foto Instagram/Unsplash
Descriere foto: Cătălin Scărlătescu - retetă specială de COZONAC. Ingredientul secret al celebrului Chef. Foto Instagram/Unsplash

Cătălin Scărlătescu a dezvăluit care este ingredientul secret pe care îl folosește în prepararea cozonacilor. 

Cătălin Scărlătescu - retetă specială de COZONAC

Vine Paștele, iar cozonacul nu poate lipsi de pe masa de sărbătoare. Chef Cătălin Scărlătescu vine în ajutorul gospodinelor cu o rețetă specială de cozonac. 

Cătălin Scărlătescu, trucuri pentru masa de Paști. Cum prepari friptura de miel PERFECTĂ: Ingredientul esențial


Ingrediente

un kilogram de făina

250 grame de zahăr

450 grame de lapte

cinci ouă

60 grame de drojdie

300 grame de unt belgian

500 grame de nucă

200 grame de rahat

150 grame de ciocolată belgiană

30 grame de portocală confiată

30 grame de coajă de lămâie

Stafide

Dieta lui Cătălin Scărlătescu. A renunțat la un aliment important și a slăbit 52 de kilograme: „Am zis că vreau o schimbare”

Mod de preparare


Prima oară se amestecă drojdia cu 100 de mililitri de lapte și 3 linguri de făină. Se lasă compoziția să crească, la cald, până ce își va dubla volumul. Laptele se pune la fiert cu zahărul, având grijă să amestecăm continuu până se dizolvă complet. Într-un vas separat, se freacă gălbenușurile cu praful de sare. Apoi, într-un bol suficient de mare, se pune făină, apoi se încorporează, treptat, în timp ce amestecăm, gălbenușurile, laptele cu zahărul topit, untul și portocala confiată. Se frământă bine până ce compoziția se omogenizează, este consistentă și elastică. Aluatul obținut se lasă la dospit în jur de o oră. După ce trec cele 60 de minute, se rupe o bucată de aluat, se întinde bine pe blatul de lucru, în formă de dreptunghi, se pune crema făcută din amestecul de nuci cu ciocolată belgiană topită, rahat și stafide și se rulează cu grijă. Rulada formată se secționează în două, pe lungime, iar cele două bucăți se împletesc și se ung pe deasupra cu ou și se așază într-o formă specială pe care am tapetat-o, înainte, cu unt și făină. Înainte de a fi băgat la cuptor, se mai lasă la dospit timp de două ore. După ce a crescut, tava se pune la cuptorul setat la 160 de grade Celsius, pentru 45 de minute sau chiar o oră, potrivit SpyNews.

Rețetă Ciorbă de miel. TRUCUL lui Cătălin Scărlătescu, moștenit de la bunica sa



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel