Dr. Florin Bebeșel, specialist în acupunctură TCM și Ayurveda, a vorbit despre modul în care medicina tradițională chineză poate veni în sprijinul celor care nu găsesc soluții pentru problemele de sănătate.
”Informația este peste tot, lumea ar putea să știe ce să facă și totuși lumea are acnee”, a afirmat Thea Haimovitz în introducerea emisiunii Mi-Th Influencer de la Spectacola, DC News și DC News TV, unde l-a avut ca invitat pe dr. Florin Bebeșel, specialist în acupunctură TCM (medicină chineză tradițională) și Ayurveda.
Paralela cu acneea a fost făcută deoarece acesta este un domeniu intens studiat de realizatoarea emisiunii, subliniind că ”aceste extreme sunt foarte greu de procesat, lipsa de cunoaștere și prea multă cunoaștere, iar ceea ce lipsește este linia de mijloc, dar asta nu înseamnă că să ai un pic de informație, nici prea mult, nici prea puțină, ci să poți combina informațiile din niște domenii, din experiența de viață împreună cu știința, niciodată nu o lăsăm în spate, căci ne susține niște lucruri și ne dă o altă înțelegere. (...) Te-am adus să discutăm despre situațiile fără ieșire. Mai vine lumea și spune: La ce îmi trebuie mie Reiki, la ce îmi trebuie medicina ayurvedică, la ce îmi trebuie medicină chineză?
Și răspunsul este că fiecare punct în lume, lumea, căutând niște soluții și-a dezvoltat o cultură în jurul stării de a fi sănătos sau de a fi bolnav. Și dacă cineva a ajuns la o concluzie, pe care a exersat-o mai mult decât mine, că eu nu pot să exersez și aia, și aia, și aia, iar concluzia lui a fost verificată mai mult decât am putut eu, vreau să știu de ea. Iar acestă emisiune este dedicată celor care au nevoie de ajutor, celor care nu mai știu la ce ușă să se ducă, celor care poate au făcut greșeli din punct de vedere al administrării medicamentelor, a abordării bolilor pe care le au, depresii adânci, dureri care sunt de netratat, ei bine, răspunsul se află la noi în studio”, a mai spus Thea Haimovitz.
”Mi-ați făcut o introducere destul de elaborată, dar nu aș vrea ca lumea să înțeleagă că dețin soluțiile pentru orice, dar mai ales pentru situațiile care nu-și găsesc răspunsul nicăieri în altă parte. (...)
Este o altă abordare, dar mai cu seamă o abordare din aproape în aproape, pas cu pas, o abordare care studiază modelele pe care le-am putea folosi, încercăm să dovedim aceste metodologii ce aparțin medicinilor tradiționale străvechi și care au un lucru nou să ne spună, un lucru pe care l-am uitat, faptul că ele sunt focalizate pe armonizarea resurselor proprii ale organismul, ale puterilor interioare ale organismului de a se vindeca în permanență și de a se regenera.
Avem în față acest obiectiv de a recupera ceea ce niciodată nu a putut fi uitat, pentru că aceste tradiții, de fapt, s-au păstrat în linii familiale de mii de ani. Iar ele au fost ținute secrete tocmai pentru că au fost considerate niște nestemate, un tezaur de cunoaștere.
Din aceste secrete, în Occident, în permanență ne străduim în această comunitate de medici care analizează, studiază și pun în practică în fiecare zi metodele tradiționale extrem orientale, urmărim să extragem cât mai multe învățăminte și să le integrăm, să le punem cap la cap cu medicina modernă”, a explicat dr. Florin Bebeșel în emisiunea Mi-Th Influencer.
Totodată a ținut să sublinieze că nu deține soluțiile vindecătoare, dar că le caută în permanență.
”De aia spunem Centrul Metodologic, pentru că studiem metodele într-un mod aplicat. Felul în care putem folosi aceste medicine tradiționale cu succes. În unele cazuri avem succes, în alte cazuri este mai dificil și nu vă ascund că sunt pacienți care au venit de-a lungul a ani de zile, cu succes, cu un succes în situații care altfel nu își găsesc soluția”, a mai spus dr. Bebeșel, oferind și un exemplu în acest sens.
”Un caz cu o splenomegalie, adică creșterea în dimensiune a splinei. Splina are un diametru obișnuit între 9 și 11 cm, iar când un pacient vine cu 20 sau 21 de cm, este deja înregistrat la Hematologie și este considerat un caz care nu se mai oprește din creștere, iar medicina modernă, în momentul de față, nu deține soluții pentru a opri o astfel de evoluție”, a mai spus dr. Bebeșel, care a a explicat că a făcut acupunctură timp de trei ani de zile, o dată pe săptămână.
”Splina nu a mai crescut, a început să scadă, a ajuns la 15,9 cm. Pacientul a obosit după trei ani și a zis că vrea să ia o pauză. Într-un an a crescut la 22 cm de unde era 20 cm. (...) Lucrurile s-au întors la un dezechilibru pe care îl avea”, a punctat medicul.
Mai multe în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News