Ce cantitate de proteine ar trebui să consumi zilnic. Medicul Mihail Pautov: „Reprezintă minimul necesar pentru ca organismul să nu aibă deficit”

Data actualizării: | Data publicării:
Dr. Mihail/ captură video TikTok
Descriere foto: Dr. Mihail/ captură video TikTok

Medicul Mihail Pautov a spus care este aportul necesar de proteine pentru corpul uman.

Proteinele sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului, însă puțină lume știe care este, de fapt, cantitatea necesară pe care trebuie să o consumăm zilnic. Potrivit specialiștilor, consumul insuficient de proteine poate duce la pierderea masei musculare, încetinirea proceselor metabolice și slăbirea sistemului imunitar. 

Te-ar putea interesa și: Medicul Mihail Pautov a descoperit alimentul care nu te îngrașă: „E efectiv un desert cu zero calorii, zero zahăr!”

Ce cantitate de proteine ar trebui să consumi zilnic. Medicul Mihail Pautov: „Reprezintă minimul necesar pentru ca organismul să nu aibă deficit”

Medicul Mihail Pautov subliniază că necesarul de proteine pentru un corp uman a fost calculat la 0,8 grame de proteine per kilogram corp. Astfel, pentru o persoană de 70 de kilograme, aportul zilnic recomandat ar fi de 56 de grame de proteine. De exemplu, 100 de grame de piept de pui conțin 30 de grame de proteine, în timp ce un ou, care cântărește aproximativ 80 de grame, conține 6 grame de proteine. Totodată, laptele, la o cantitate de 100 de mililitri, oferă 3 grame de proteine.

„Necesarul de proteine pentru un corp uman a fost calculat la 0,8 game de proteine per kilogram corp. 0,8 game de proteine per kilogram corp s-ar traduce astfel: o persoană de 70 de kilograme, dacă ar mânca 0,8 grame de proteine per kilogram corp ar trebui să mănânce undeva la 56 de grame de proteine pe zi. Atenție, când vorbim de grame de proteine, noi nu vorbim de grame de mâncare.

Spre exemplu, 100 de grame de pui au undeva la 30 de grame de proteine, un ou, care are 80 de grame, are undeva la 6 grame de proteine, laptele, la 100 de mililitri, are 3 grame de proteine. Deci, când vorbim de grame de proteine, noi nu vorbim despre grame de mâncare. Carnea de pui, în acele 100 de grame are apă, tot felul de alte molecule de legătură, are grăsime și 30 de grame de proteine. Când vorbim despre proteine, noi nu vorbim despre mâncare, ci vorbim despre cantitatea de proteine dintr-un anumit tip de mâncare”, a spus medicul Mihail Pautov în mediul online.

Te-ar putea interesa și: Carmen Brumă, rețetă delicioasă de pizza proteică: „Este extrem de gustoasă și foarte sățioasă” / Video

„0,8 grame de proteine per kilogram corp reprezintă minimul necesar pentru ca organismul să nu aibă deficit de proteine”

Majoritatea oamenilor nu reușesc să atingă nici măcar acest minim zilnic, ceea ce poate avea consecințe negative pe termen lung asupra sănătății. De aceea, este important ca fiecare persoană să încerce să includă în dieta lor surse variate de proteine, cum ar fi carnea slabă, ouăle și lactatele. 

„Acum trebuie să înțelegem că aceste 0,8 grame de proteine per kilogram corp reprezintă minimul necesar pentru ca organismul să nu aibă deficit de proteine. Vorbim despre un corp sedentar care doar vrea să supraviețuiască.

Ca să fac o comparație între aceste 0,8 grame de proteine per kilogram corp, adică un corp de 70 de kilograme ar ajunge la 56 de grame de proteine, un corp de 100 de kilograme ar avea nevoie de 80 de grame de proteine pe zi”, a mai precizat medicul Mihail Pautov în mediul online.

@doctor.mihail

Aportul necesar zilnic minim de proteine pentru o persoană sedentară: Atenție — majoritatea oamenilor nu reușesc să atingă nici acest minim. În mod evident, pentru un adult sănătos, aportul optim de proteine ajunge la aproximativ 1,5 g proteine/kg corp. Materialul întreg — pe YouTube.

♬ original sound - doctor.mihail



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel