Ce este de făcut pentru a reduce pofta de dulce. Dr. Mihail: Acesta e primul lucru cu care ar trebui să începem!

Data publicării:
dr mihail foto: youtube/dr mihail
Descriere foto: dr mihail foto: youtube/dr mihail

Dr. Mihail Pautov vorbește despre cei mai importanți pași pe care trebuie să îi facem pentru a reduce pofta de dulce.

Dr. Mihail Pautov aduce în atenția publicului un aspect esențial al sănătății: importanța somnului adecvat. Pe contului său de YouTube, acesta subliniază impactul lipsei de somn asupra organismului și evidențiază consecințele negative pe termen lung ale acestui obicei tot mai comun în societatea modernă.

Te-ar putea interesa și: Beneficiile uimitoare ale cafelei. Dr. Mihail: Asta mi se pare cea mai mișto chestie. Sunt sute de studii, peste tot în lume

Ce este grelina și ce legătură are cu somnul precar

Una dintre primele consecințe ale lipsei de somn menționate de Dr. Pautov este creșterea secreției de grelină, hormonul foamei. Acest lucru explică de ce persoanele care nu dorm suficient au deseori senzația de foame excesivă și sunt mai predispuse să mănânce în exces sau să facă alegeri alimentare nesănătoase.

„Atunci când nu dormi suficient, când, în loc să dormi 8 ore sau 9 ore pentru ca corpul tău să înflorească și să se trezească la viață plin de energie, tu dormi 6 ore sau 5 ore sau 4 ore, se întâmplă mai multe fenomene. În primul rând, secreți multă grelină. Grelina este hormonul foamei. Concret, dacă nu dormi suficient, îți este foame”, a spus dr. Mihail.

Alte riscuri pentru sănătate pe care le aduce somnul insuficient

Lipsa de somn afectează metabolismul glucozei, conducând la o secreție redusă de insulină și la o creștere a rezistenței la insulină. Acest lucru poate duce la apariția unor tulburări metabolice, precum prediabetul sau diabetul de tip 2, chiar și în cazul persoanelor sănătoase.

Dr. Pautov subliniază importanța dormitului suficient și evidențiază că o persoană care nu doarme adecvat poate prezenta rezultate anormale în teste de laborator, chiar dacă este sănătoasă.

„În al doilea rând, atunci când dormi 6, 5, 4 ore, corpul tău secretă mai puțină insulină, pe de o parte, și devine mai rezistent la insulină. O persoană care doarme 5 ore în loc de 8 ore și se duce la analize și dă analize, inclusiv glicemia, pe nemâncate, omul acela o să aibă rezultatul unui prediabetic, chiar dacă el este sănătos.

În momentul în care tu ai dormit 5 ore, în loc de 8 ore, tu, în ziua aia, o să fii un prediabetic pe analize și asta o să îți influențeze tot corpul. O să fii mult mai puțin abstinent la a mânca dulce, o să fii mai puțin abstinent la a mânca tot felul de chestii procesate și gustoase, doar pentru că n-ai dormit”, a mai explicat medicul.

Te-ar putea interesa și: Jupiter intră în Gemeni, pe 26 mai. Daniela Simulescu: Beneficii pentru patru zodii 

Astfel, măsura fundamentală pentru menținerea sănătății și prevenirea unor afecțiuni metabolice este asigurarea unui somn de calitate, de 8-9 ore în fiecare noapte. Potrivit medicului: „primul lucru cu care ar trebui să începem, și asta e valabil pentru orice, inclusiv pentru a mânca mai puțin zahăr, este să dormim 8-9 ore în fiecare noapte”.

Te-ar putea interesa și: Mihaela Bilic, îndemn pentru femei: Haideți să vorbim despre menopauză! Acordați-vă atenție, timp și grijă



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Ana-Maria Bugiu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel