Ce este pelicula albă de pe ciocolată și ce se întâmplă dacă o mănânci.
Ce este pelicula albă de pe ciocolată. Ni s-a întâmplat aproape tuturor să deschidem un baton de ciocolată pentru un răsfăț, o pungă de chipsuri de ciocolată pentru a face prăjituri sau o cutie de ciocolată de casă și descoperi că ciocolata are un strat alb ciudat. Dar ce este, totuși, această peliculă albă de pe ciocolată.
”Deși aspectul de pată pare neplăcut - unii pot chiar să o confunde cu un tip de mucegai - ciocolata poate fi consumată în mod absolut sigur”, spune Michael Laiskonis, director de creație la Institutul de Educație Culinară, care supraveghează și Laboratorul de Ciocolată al școlii, care produce ciocolată din bob în bobină, potrivit Eating Well.
Există două tipuri de peliculă de ciocolată - pelicula de zahăr și pelicula de grăsime. Deși ambele sunt sigure pentru consum, acestea afectează aspectul, textura și ”eliberarea de arome” ale ciocolatei și o pot lipsi de ”unele dintre cele mai plăcute calități ale sale pe măsură ce se topește în gură”, spune Laiskonis.
Citește continuarea pe DC MDICAL
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News