Ce este și cum se practică în România Kabbalah. Thea Haimovitz: Poți avea orice religie și să o practici în același timp

Data publicării:
Mirela Vescan şi Thea Haimovitz, despre cartea „Bijuteriile Kabbalah și Lumina Lor" la Mi-Th
EXCLUSIV
Descriere foto: Mirela Vescan şi Thea Haimovitz, despre cartea „Bijuteriile Kabbalah și Lumina Lor" la Mi-Th

Mi-Th Influencer, emisiunea realizată de Mirela Vescan şi Thea Haimovitz, a prezentat un subiect mai misterios: Kabbalah. Mulți confundând-o cu religia sau știința, Kabbalah are rădăcini adânci în istoria omenirii și este strâns legată de poporul evreu.

„Ce este Kabbalah, știință sau religie?”, a întrebat Mirela Vescan.

„N-are nimic cu religia. Este spiritualitatea și înțelepciunea care însoțesc creația, geneza, indiferent cărei religii aparții. Chiar dacă ești de religie monoteistă, dacă ești evreu, dacă ești creștin sau musulman - sunt 3 religii monoteiste care se trag din Patriarhul Avraam, care a fost evreu. Dar, ce este important e că există o vibrație în spatele poveștii nașterii noastre, iar această vibrație e un mare secret; acolo ținem toate secretele sufletului uman (în Kabbalah). Dacă deții secretul sufletului uman poți rămâne în viață. Poporul evreu e o dovadă a faptului că au rămas în viață. Vine lumea și se agață de faptul că au bani, dar secretul din spatele poporului evreu e Kabbalah; și faptul că dețin literele ebraice în așa fel încât devin pereni. A trăi și a te bucura de sufletul tău, asta înseamnă Kabbalah.  Tot ce vrei să spui astăzi despre suflet - se trage din Kabbalah. N-are nimic de-a face cu religia. Poți fi orice religie vrei și să practici Kabbalah în același timp.”, a răspuns Thea Haimovitz.

Youtube video image

Se studiază Kabbalah în România?

 

„Da. De 25 de ani. E în cadrul Facultății de Litere, de la Universitatea București. E la nivel de masterat. Toți marii oameni de știință ai Planetei au fost kabaliști. Să-l luăm pe Newton, care a descoperit că există o forță, o atracție care nici astăzi nu poate fi explicată. Pentru că nu avea cum să studieze fenomenul, s-a apucat să învețe limba aramaică și ebraică. Ulterior, s-a susținut cu aceste cunoștințe secrete pentru că toate aceste lucruri ce țin de Kabbalah trebuie decodificate.

 

Einstein, cu teoria Big Bang-ului, toate acestea sunt scrise în Kabbalah de mii de ani. Oamenii care sunt destupați, care au înțeles despre ce e vorba au început să o pună în practică cu mult timp înainte. E bine când ești susținut de știință, dar e bine și când ți se spune „Da, Kabbalah susține și ea acest lucru”. La Universitate înveți despre oamenii de știință care, cu ajutorul Kabbalah, au descoperit lucruri ce țin de știință. Vorbim despre Galileo Galilei, Da Vinci, Michelangelo”, a spus Thea Haimovitz.

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Exclusiv


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel