Radu Micu a vorbit, în exclusivitate pentru SPECTACOLA, despre pasiunea sa pentru gătit.
Actorul Radu Micu, cunoscut publicului și prin rolurile sale din seriale, filme românești și străine, a vorbit, în exclusivitate pentru SPECTACOLA, despre cealaltă mare pasiune a sa: gastronomia. Acesta a lansat un proiect, „Rețete povestite”, în care îmbină gătitul cu istoria, aducând în fața publicului rețete românești vechi de sute de ani.
"Îmi place foarte mult bucătăria, îmi place istoria, îmi place toată zona asta ușor arhaică a omenirii. Împreuna cu doi prieteni, un regizor și actorul Mihai Albulescu, am creat un canal de YouTube, în care recreăm rețete vechi românești de pe meleagurile noastre. Am găsit tot felul de cărți. Momentan lucrăm după o carte apărută la Iași în anul 1841 scrisă de Mihail Kogălniceanu și Costache Negrutzzi. Ei sunt autorii rețetelor.
Din păcate, nu sunt foarte multe cărți de bucătărie pe teritoriul nostru, dar am găsit una din anul 1600, din Transilvania, pe care abia așteptăm să o abordăm. Dacă te uiți sau chiar mănânci ceea ce noi facem, îți dai seama că există o caracteristică a zonei și a perioadei. Este ca o călătorie în timp. ", a declarat actorul pentru SPECTACOLA.
"Eu cred că mâncărurile pe care noi le încercăm și le facem sunt, de fapt, niște mâncăruri boierești. Adică nu le mânca toată lumea și nu erau mâncate zilnic. Erau mai speciale pentru momente de sărbătoare. Unele durează atât de mult să le faci, încât aveau o semnificație ritualică.
Mi-am dat seama că toată călătoria mea cu bucătăria este precum limba, adică se modifică și este vie. Influențele vin în funcție de ce relație economică aveam, ce relație exista în perioada respectivă. Toate influențele care vin în bucătărie vin în mai multe filiere. Dacă dăm timpul înapoi și nu suntem foarte răi cu noi, mămăliga nu este de foarte mult timp. ", a mai spus actorul.
Radu Micu a declarat că, mai bine de 70% din colegii care fac parte din generația sa, încă joacă pe marile scene de teatru.
"Sunt foarte mulți colegi din generația noastră care au ajuns într-un punct înalt al carierei. Printre acesția putem enumera pe Mihai Bendeac, Andreea Gremușteanu, Constantin Diță, Emanuel Pârvu, Iulia Lumânare. Am făcut la un moment dat un calcul în generația noastră și suntem mai bine de 70%, care în continuare joacă și își fac meseria, ceea ce, după 89 este ceva ciudat", a mai adăugat actorul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News